Visszatér az Infogrames!

Az Atari (ami már messze nem ugyanaz, ami a 70-es években volt!) visszahozza a már évtizedek óta nem használt elnevezést, és az Infogrames név alatt a felvásárlásokkal szerzett portfólió felépítése a cél.

 

Szóval visszatér az Infogrames, ami 2003-ban volt utoljára használva, ugyanis az év májusában a céget a tulajdonos, az Atari SA átnevezte Atari Interactive-ra, hogy kb. annyira követhető legyen a szervezeti felépítés, amit később a THQ Nordic AB követett el, ugyanis a három részre szakadó Embracer Group névelődje alatt az egyik leányvállalat neve THQ Nordic GmbH volt. 21 évvel később az Atari rájött, hogy egyszerűbb nem lenne nem mindent az Atari név alatt futtatni, ezért az Infogrames nevet visszahozza.

Az Infogrames azokat a játékokat fogja kiadni, ami az Atari fő IP portfólióján kívül esik. A digitális és bolti terjesztést ki akarja terjeszteni, hogy így aktívan kezelje a játékkatalógusát, amihez új gyűjteményeket és folytatásokat is fejleszteni fog. A küldetésének alapvető eleme a játékmegőrzés is, amitől sok másik kiadó (mint a The Crew miatt a Ubisoft is) példát vehetne. Wade Rosen, az Atari elnök-vezérigazgatója a közleményében azt írta, hogy évtizedeken keresztül lenyűgöző és ekletikus játékokat fejlesztett és adott ki az Infogrames, és ezért izgatottan hozzák vissza ezt a nevet.

Az Infogrames a portfóióját tehát felvásárlásokkal kívánja gyarapítani, de olyan játékok is lehetnek benne, amiket először anno az Infogrames adott ki. (Adunk nekik egy tippet: a rajongói Hogs of War-feltámasztás, a Hogs of War Lardcore hivatalos támogatása jó ötlet lenne, mert azt az Infogrames házon belül fejlesztette…) Az első játék, ami a portfólió része, a Reliable Delivery Service, amit korábban a tinyBuild adott ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re (Steam, Epic Games Store), viszont az IP és a játék már az Infogrames birtokában van.

Érdekes időket élünk meg, ha ezt a nevet sikeresen hozzák vissza. Az Accolade név a Bubsy játékok alatt nem sokra vitte!

Forrás: Gematsu, Atari

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu