Új, még be nem jelentett játékon dolgozhat a Blizzard?!

A friss Blizzard-játékról még nincsenek részletek, de úgy tudni, hogy a fejlesztés korai szakaszában van.

 

 

Sokáig beszélhetnénk a Blizzard-ról, konkrétan a franchise-airól, az örökségéről, a népszerűségéről, vagy egyszerűen csak spekulálhatnánk a jövőjéről. Valójában ez a cikk többé-kevésbé az utóbbi irányba mutat. Ugyanis a cégnek még több olyan projektje is van, amit titokban készít elő. Ma beavatunk titeket abba, hogy egy nemrég megjelent álláshirdetésben szereplő információk nyomán mi mindenre derült fény.

Ahogy arról a VGC beszámolt, egy álláshirdetésből kiderült, hogy a Blizzard egy új, be nem jelentett videójátékon dolgozik.

Amint az várható volt, nincsenek részletek erről a címről. Egyelőre nem tudni, hogy egy új IP-ről van-e szó, vagy egy már ismert licenc új része lesz, mint például a Diablo, a Warcraft vagy a Starcraft. A cég jelenleg több rendezőt is keres. Többek között kreatív, narratív, dizájn és művészeti igazgatót (via HazzadorGamin).

Ezek a betöltetlen állások már arról árulkodnak, hogy a projekt a fejlesztés korai fázisában van. Ám ezen túlmenően semmi sem tudható. Érdemes megjegyezni, hogy az Xbox törölte a Blizzard egy több mint hat éve fejlesztés alatt álló játékát. Az Odyssey nevű túlélőcímről beszélünk, amely a „Minecraft és a Rust kombinációja lett volna, de sokkal csiszoltabb és kevesebb hibával”. A fejlesztőcsapat természetesen nagy reményeket fűzött a játékhoz, amelyet a Microsoft törölt.

 

A Blizzard régi szabálya az új játékok fejlesztésére

 

Néhány napja került nyilvánosságra a Blizzard régi szabálya az új játékok zöld utat adására, miszerint legalább 1 milliárd dollár bevételt kell generálniuk. Ha a vállalat az elmúlt években kevés videójátékot adott ki, az Scott Goffman, az iparág veteránja szerint, aki egy évtizedet töltött az immár Microsoft tulajdonában lévő vállalatnál, ennek a szabálynak köszönhető. Azt azonban nem tudni, hogy ez a szabály ma is érvényben van-e az Xbox égisze alatt.

Forrás: VGC, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu