Baldur’s Gate 3: hova tűnt a fúga sík? [VIDEO]

A Larian Studios kiváló (és díjak halomját megszerző) játéka egy érdekes mechanizmussal rendelkezett, amihez hasonlót már láthattunk, de az nem kötődött a Dungeons & Dragons (D&D) univerzumhoz.

 

Ha a Baldur’s Gate 3-ban a Honour módot játsszuk, akkor permahalál van. Ha meghalunk, nincs feltámadási llehetőség. Ezen kívül egy feltámasztó tekercs kell, hogy ismét az élők között legyünk, követve a D&D ötödik szabályzatrendszerét (bár kicsit módosítva azt, ugyanis eredetileg erős varázslatra van szükség, nagyobb szükségletű és fejlettebb attól függően, hogy mikor halt meg a karakterünk (ha régebben, nehéz megvalósítani, ha éppen most, még egyszerűbb).

Eredetileg viszont bonyolultabb megoldással rendelkezett a Baldur’s Gate 3 is, és erről a stúdió társalapítója és vezérigazgatója, Swen Vincke beszélt egy kerekasztal-beszélgetés során. Ha meghaltunk, a fúga síkon (Fugue Plane) találtuk magunkat, miközben a csapatunk többi tagja maradt volna a normális, anyagi síkon. A fúga sík (a magyar hivatalos elnevezés ettől eltérhet) az a hely, ahová a lelkek vándorolnak rögtön a halál után. Ide jönnek az istenek, és mindenkit a megfelelő mennybe kalauzolnak őket. Ha senki sem karol fel minket, akkor egy élő falnak a részévé válunk a harc/ítélet városa (City of Strife/Judgment) körül, amíg szét nem porladunk. Ebben a városban vannak a halál istenei (pl. Myrkul is, aki a Baldur’s Gate 3 egyik fontos karaktere).

A Larian Studios bár felépítette a rendszert ehhez a síkhoz, végül nem használta a játékban, és ezt egy másik projektben még esetlleg alkalmazhatja a belga stúdió. Valószínűleg bajos lett volna a játékmenet tempójára, mert a halál a harcok során történik meg, és lehet, hogy túlzottan lassú lett volna visszatérni az élők sorába. A Baldur’s Gate 3 lehetővé teszi a játékosok számára, hogy több különböző harcot is lefuttassanak ugyanabban a játékban, ha akarnak, mivel a kezdeményezési sorrend helyi szinten van meghatározva. Csakhogy ezzel „szüneteltethetik” úgy, hogy sosem futtatják le a saját körüket, míg a kezdeményezési sorrendben nem levő szövetségeseik akadálytalanul rohangálnak a világ többi részén. Ezt a fúga síkkal kombinálni lehetetlen lett volna.

A 2006-os Prey-ben volt, hogy ha meghaltunk, egy szellemi síkon kellett egy kis időt eltöltenünk, hogy újra életre leljünk. Ez is belassította egy kicsit a játékmenetet…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu