Mélyebb MI-integrációval néz a jövőbe az Android: rettegjenek a csalók!

TECH HÍREK – A Gemini, illetve a „gyárilag beépített” Nano segítségével igyekszik a Google mélyebb mesterséges intelligencia-integrációt a mobilos operációs rendszerében.

 

A Google minél nagyobb közönségnek el szeretné vinni a mesterséges intelligenciát. Ezt úgy szeretné az Alphabet leányvállalata elérni, hogy az Androidon keresztül szólítja meg a felhasználókat. A Gemini app egyre inkább fejlődik a kontextus (összefüggés) megértésében, jobban elmélyül a kapcsolata a többi applikációval, és jobban értemezi azt, ami a kijelzőn van. Egy drasztikus változás történik egy overlay felület alkalmazásával, ugyanis a Gemini felületét az operációs rendszerben bárhol elérhetjük.

Így a mesterséges intelligencia által meghajtott keresésekhez is hozzáférhetünk, a találatokat pedig átcibálhatjuk az üzenetekbe vagy a jegyzetekbe. Még a YouTube appon belül is működik. Kapunk egy olyan gombot (Ask this video, magyarul kb. Kérdezd le ezt a videót), amivel lekérdezhetjük a videó egyes részeit, miközben a Gemini a kérdés kontextusát is értelmezi. A Gemini Advanced felhasználói ugyanezt a dokumentumokban is használhatják az Ask this PDF gombbal. Ezek az újítások néhány hónapon belül el fognak jutni a felhasználókhoz. Az Android a Gemini Nano techológiával végzi a kereséseket, és ugyanezzel generál szöveget vagy vizuális tartalmat az utasításaink alapján.

A Gemini Nano a hangokat, a beszélt nyelvet és a látottakat is elkezdi figyelembe venni, és a Google Pixel telefonjain 2024 során el fog indulni. A TalkBacket használhatjuk, hogy a meg nem jelölt képeknek részletes meghatározást kaphassunk. Ez a teljes folyamat a telefonunkon fog lezajlani. Kitölti a hiányzó információkat: például részleteket ad arról, hogy mi van a képen, amit a családtagunk vagy barátunk küldött, esetleg a ruházat megtalálásával kapcsolatban segíthet, ha online vásárolnánk.

A Gemini Nano a csalókkal szemben is hasznosnak bizonyul majd: a Google már bemutatta, hogy miképp működik, ha valós időben megfigyeli a hívást, ugyanis azonosítani tudja, ha valaki át próbál verni minket. Ekkor lehetőséget ad arra, hogy rögtön bontsa a hívást, vagy folytassuk azt. És még további MI-s funkciók is érkeznek az Androiddal, amelynek 15-ös verziója 2024 során jelenik meg, talán a Pixel 9-es telefonokkal egy időben.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)