Még mindig nem termelt profitot az Alan Wake 2!

Mivel a Remedy Entertainment játéka (még) nem bukkanhat fel a Steamen sem, a finn stúdió így nem tud pozitív mérleget felmutatni a régóta várt játék folytatásával kapcsolatban, de szerintük ez a terv része volt.

 

Tero Virtala, a Remedy Entertainment vezérigazgatója az év első három hónapjáról szóló üzleti jelentésben írta, hogy bár február elejére 1,3 millió eladást hozott össze az Alan Wake 2, a cég még csak a marketinges és fejlesztési költségek legnagyobb részét tudta csak visszahozni. Nem a teljes összeget, csak egy nagyobb részét! Emiatt nem csoda, hogy a finnek 2024 első negyedévére 2,1 millió eurós működési veszteséget könyveltek el, bár azért hozzá kell tenni azt, hogy ebben az időszakban vásárolták vissza a 505 Gamestől a Control IP-t…

Virtala nem aggódik a helyzet miatt, ugyanis úgy látja, hogy az Alan Wake 2 eladásai továbbra is korrektül haladnak a magasabb átlagár ellenére is. Jogdíjuk még nincs az eladásokból, de ezt a szintet már rég meg tudta ugrani az Alan Wake Remastered, továbbá a Control is, amik hozzájárultak ahhoz, hogy az egy évvel korábbi eredményhez képest több jogdíjat kapott kézhez a Remedy. Az első Alan Wake remasterje is hasonlóan nehéz rajtot vett jogdíjilag, úgyhogy ezért sincs ok az aggodalomra.

Virtala szerint a Remedy azon gondolkodik, hogy a Control és az Alan Wake IP-k esetében vagy saját maguk adják ki a játékokat, vagy ismét partnert keresnek, hogy ne ők töltsék be a kiadó szerepét. (Az Alan Wake 2 esetében ezt az Epic Games Publishing töltötte be, és ők finanszírozták is a játék fejlesztését.) A finn cég szerint idén több pénzt termelnek és a működtetési profit is növekedni fog, és erről akkor mondanak konkrétabb részleteket, amikor a Control 2 és a Condor kódnevű többjátékos Control spin-off esetében az üzleti modellről és a lehetséges megállapodásokról többet tudnak majd.

Az Epic Games Store-exkluzivitás tehát valamelyest visszahúzza a PC-s eladásokat.

Forrás: PCGamer, Remedy

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu