2019 a Nintendo Switch éve lesz?

Több elemző is úgy véli, hogy az idei évben a Nintendo Switchből fog a legtöbb fogyni, és szerintük új modellek is készülnek belőle!

A Gamesindustry több elemzőt is megkérdezett – Piers Harding-Rolls, Dr. Serkan Toto, Michael Pachter, illetve az NPD-nél dolgozó Mat Piscatella is úgy véli, hogy a Switch van nyerő helyzetben az idei évre.

Az IHS Markites Harding-Rolls ezt mondja: „A Switch lesz a legjobban fogyó konzol 2019-ben, mivel a PlayStation 4 és az Xbox One az értékesítési életciklusuk utolsó fázisába lépett. Több részletet tudhatunk meg arról, hogy a Nintendo miként tervezi betölteni az űrt a lejtmenetben levő 3DS platform után. Az egyik lehetőség az, hogy nem csinálnak semmit és a Switch-stratégiánál maradnak. Az egyszerűsítené a platformstratégiát, de kereskedelmileg nem lenne a leghatékonyabb.”

Piscatella ezt válaszolta: „A konzolos hardverek terén a Switch növekszik, és ez vezeti a piacot. Az Egyesült Államokban 2019-ben több mint 35%-ot tehet ki [eladásilag] – a Pokémon, illetve a Nintendo örökzöld franchise-ainak folytatólagos erőssége hajtja a teljesítményt.”

Toto, aki előrejelzéseivel többször igencsak pontos szokott lenni, úgy gondolja, hogy idén a Nintendo a Switchből egy Pro és egy Lite modellt is ki fog adni. (És tavaly volt is arról szó, hogy a Switch kaphat egy új, erősebb változatot…)

Szóval miközben a Sony és a Microsoft a next-gen hardverekre kezd a háttérben nagyobb mértékben összpontosítani, addig a Switch átveheti az első helyet az évre.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu