A Microsoft már a következő Xbox gamepadot tervezi?

A redmondi cég négy szabadalmat is bejegyeztetett, hogy az eddig is nagyszerű kontrollerük javított verziójához.

A Microsoft Xbox konzoljának egyik legfőbb erőssége mindig is a gamepad fejlesztése volt, amely generációról generációra egyre profibb lett, de már a legelső Xboxnál sem kellett panaszkodniuk. Igaz, azt még sokan túl „ormótlannak” tartották, viszont az Xbox 360 gamepadja óta sokak szerint a Microsoft a világ legjobb kontrollereit gyártja. A fejlődés persze nem áll meg, és az új, fejlesztés alatt álló „Scarlett” munka nevű Xboxhoz is készül már az új kontroller is, amelyhez nem is egy, hanem mindjárt négy szabadalmat regisztrált a Microsoft, melyet itt lehet megtekinteni.Az új irányító eszközhöz többek között „állítható feszültséget” is terveznek, amely konkrétan a force  feedback motornál jelentkezik. Ez amiatt is izgalmas lehet, ahogy bizonyos autós videojátékoknál a járgányok ellenállása, vagy folyamatosa viselkedését szimulálja. Ezáltal a szabadalom arra szolgál, hogy a beleélést növelje a szóban forgó technikai megoldásokkal – például a következő Forza esetében.

Persze, ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezt a megoldást bele is rakják majd a következő gamepadba – ezt csak jóval később tudjuk majd meg…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu