Hitman: Absolution – „Hanyas vagy, 47-es?” [RETRO-2012]

RETRO – Pénzért, hidegvérrel és irgalmat nem ismerve öl a játékvilágban elhíresült bérgyilkos, a 47-es kódnevű ügynök, akinek teljesen kopasz fejének tarkójára egy vonalkód van tetoválva. A PC-re, Xbox 360-ra, és PS3-ra egyaránt megjelent Hitman Absolutionben ismét a 47-es bőrébe bújhatsz, hogy a legváltozatosabb módokon, halálos precizitással és diszkrécióval likvidáld célpontjaidat.

 

A sorozat legújabb darabjában hősünk fellázad saját szervezete, az „Agency” ellen, hogy egykori női kapcsolattartója, a csinos Diana kérésére megmentse egy különös kislány életet. És hogy miért csak „egykori” a hölgy? Mert maga a 47-es öli meg a játék elején a meztelenül zuhanyzó nőt…

ps4pro.eu_hitman_absolution_8

„Mottónk a halálos diszkréció”

Bizony, ez a jéghideg bérgyilkos nem teketóriázik soha, mindig minden kegyetlen megbízatását halálos pontossággal végzi el, és sohasem hibázik. Hasonlóan tar fejű főszereplőjéhez, a Hitman: Absolution is igazi precíz, okos mestermunka. Ez nem az a játék, ahol agyatlanul végiglövöldözöd magad, itt érdemes minden lépesed, mozdulatodat megtervezned, hogy közel férkőzz áldozataidhoz és minél diszkrétebben kiitasd őket.

Minden egyes pályán elképesztő mennyiségű lehetőséget kínál a játék, amelyekkel célpontjaidat megölheted. Álcázhatod morbid balesetnek őket valamilyen környezeti elem bevonásával (például: „véletlenül” kiszivárgott benzintócsa, amely mellett az áldozat cigarettázik), vagy de akár fejbe is dobhatod őket halálos csendben egy szabadon hagyott papírvágó ollóval.

ps4pro.eu_hitman_absolution_3

A ruha teszi a gyilkost

Az sem mindegy, hogyan jutsz áldozataidhoz, akiket felbérelt embereik árgus szemekkel óvnak, de az egyszerű civilek is felfordulást okozhatnak, felfedve kilétedet, így mindig a megfelelő álruhát kell felöltened, hogy észrevétlenül eljuss célpontodhoz, vagy egyszerűen csak kislisszolj a téged kereső rendőrség karmai közül.

Az álruhákat a megölt, vagy csak elkábított ellenségeidről rángathatod le: a játék ugyanis még azt a lehetőséget is megadja, hogy csak és kizárólag a célpontjaidat öld meg, sőt, meg is jutalmaz érte, ha így teszel.

ps4pro.eu_hitman_absolution_4

Hitman szeme mindent lát

Még újdonságok is beférkőztek a játékmenetbe: a 47-es „ösztönének” köszönhetően egy gombot lenyomva egyfajta infra-látással láthatjuk ellenségeinket és a fontosabb tárgyakat a falakon keresztül, amikor pedig már a fegyverek beszélnek, akkor lassított módban jelölhetjük ki hősünk célpontjainak fejét, hogy aztán egymás után, villámgyorsan lője fejbe őket.

A Hitman: Absolution világa elképesztően realisztikus, rendkívül hangulatos és változatos is egyszerre. Többek között fényűző villákban kell lopakodnunk, sztriptíz bárokban a lányokat bámuló férfiak, vagy Chinatownban a kínaiak tömegébe vegyülve kell közel férkőznünk áldozatainkhoz, de előfordul, hogy nekünk kell menekülnünk a rendőrség kommandósai elől, elhagyatott házak romjai között, vagy egy hatalmas régi könyvtárban bujkálva.

ps4pro.eu_hitman_absolution_7

Quentin csettintene

Ugyanakkor a játék most nem csak egymás után adagolja a különböző pályákat, mint ahogy az előző részekre jellemző volt, hanem itt egy koherens, fordulatos, filmszerű történettel van dolgunk, amely Quentin Tarantino alkotásaira, vagy a Cohen testvérek film noirjaira is emlékeztet.
//

A taktikázás, hidegfejű tervezgetés és izgalmas akció a kulcsszavai ennek a játéknak is, amely messze a legjobb, legkiforrottabb Hitman rész: a sorozat, illetve a műfaj rajongóinak és az igényes taktikai akciójátékok kedvelőinek egyszerűen kihagyhatatlan darab!

-BadSector-


Pro:

+ A legkiforrottabb Hitman rész
+ Végre egy jó Hitman sztori
+ Mai szemmel nézve is ütős grafika

Kontra:

– Az „infralátás” nem jött be a rajongónak
– Türelmetlenek skippeljék
– Pár gyengébb akciórész


 

Kiadó: Square Enix

Fejlesztő: IO Interactive

Stílus: lopakodás, akció, 3D, kaland

Megjelenés: 2012 november

Hitman: Absolution

Játékmenet - 9.2
Grafika (2012) - 9.1
Sztori - 9.3
Zene/audio - 8.4
Hangulat - 9.2

9

SZÉDÜLETES

A taktikázás, hidegfejű tervezgetés és izgalmas akció a kulcsszavai ennek a játéknak is, amely messze a legjobb, legkiforrottabb Hitman rész: a sorozat, illetve a műfaj rajongóinak és az igényes taktikai akciójátékok kedvelőinek egyszerűen kihagyhatatlan darab!

User Rating: 4.55 ( 2 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu