„Transzgendert csinált a fiamból az Apex Legends!”

Egy szülő ezt állítja a Respawn nemrég megjelent, és azóta igencsak nagyot menetelő free-to-play battle royale játékából.

A Redditen van egy topic, amiben egy egy csillagos Xboxos értékelés lett megosztva: „A fiam mostanában ezzel játszik, de van egy probléma: csak a női karakterekkel játszik. Úgy gondolom, hogy ez a játék transzgenderré változtatja a fiamat. Nem vagyok egyedül ezzel a Facebook csoportomban – mások is hasonló problémával rendelkeznek.”, olvasható az értékelésben. A reakciók eléggé poénosak: „A női [karaktereknek] kisebb hitboxuk van”, „Azért játszik a női karakterekkel, mert ők jók”, „Együttérzek: a Pathfinderrel játszok és egy Transformerré alakít át engem”.

A Twitteren is eléggé támogatóak a kommentek… de a Respawn irányába: „Szerintem az artwork az egyik (kicsi, de fontos) ok, amiért az Apex Legends olyan jó rajtot vett: egy női ninja egy menő felszerelésben bikini helyett, egy fekete csávó egy nehéz pajzzsal, és egy rejtélyes személy egy hollóval. […]”, „Bangalore a kedvenc női kitalált karakterem lesz!”, „Az Apex Legendsnek jelenleg több női játszható karaktere van mint férfi. Ez talán az első ilyen alkalom egy FPS-ben.”.

Az Apex Legends amúgy sikeres, mégpedig k…ifejezettül. Egy hét alatt 25 millió játékos, és a megjelenés óta, ha csak egy napot nézünk, már a Fortnite-ot is leverte a Respawn játéka. A Gamoloco, ami nagyobb streamelő oldalak statisztikáit követi nyomon, bemutatta, hogy a Twitch Rivals rendezvénnyel az Apex Legends az eddigi legjobb videojátékos rajtot mutatta be a Twitchen. 24 óra alatt 8,4 millió megtekintett óra? Abszolút kifogástalan adat. A negyedik hely mellett a 13. és a 15. pozíció is a játéké a toplistán.

És ez még tovább emelkedhet – a South China Morning Post arról ír, hogy a Tencent, a kínai techgigacégek egyike már tárgyal az Electronic Artsszal arról, hogy az Apex Legends hivatalosan is elindulhasson Kínában. Mivel korábban a Fortnite-ot (Epic Games) és a PlayerUnknown’s Battlegroundsot (Bluehole/PUBG Corp.) is már bevitte a többszáz millió potenciális játékossal rendelkező országban, már van tapasztalata a cégnek…

Forrás: Gamebyte, WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu