PlayStation Store: egy olyan funkcióval bővülhet, amire már régóta várunk!

Ha a Sony ezt összehozza PlayStation Store-nál, akkor nagyot léphet előre a japán cég.

Régóta tart már a vita, hogy mi a jobb: digitálisan megvenni a játékot, vagy esetleg lemezesen behúzni azt, hogy később eladhassuk. Nos, a Sony új védjegye/szabadalma leállíthatja ezt az egészet. Lássuk csak, hogy mit írnak az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal oldalán…

„Kézzelfogható, cserélhető gyűjthető tárgyak egy digitális példánnyal” a cím. Mhm. „Gyűjthető, cserélhető fizikai tárgyak kerülnek meghatározásra. Pontosabban, rendszerek és metódusok, amikkel a gyűjthető, cserélhető fizikai tárgyak egy digitális példányt alkotnak, ami aztán egy hálózatos játékon belül használható. Egy felhasználó használhatja a digitális példányt, és több módosítást végezhet rajta. Ezek révén meghatározható az értéke is. Egy későbbi időpontban a felhasználó (tulajdonos) szabadon tovább adhatja, eladhatja, vagy elcserélheti egy másik féllel meghatározott feltételek – mint pl. a digitális példány értéke – révén,” írja a rövid összefoglaló.

Kínai? Nem csoda. Lényegében arra készül a Sony, hogy ha lemezen megveszünk egy játékot, akkor abból lesz egy digitális kiadásunk is, amivel üzletelhetünk majd a PlayStation Store-on keresztül – például lecserélhetjük a következő Killzone-t az új Gran Turismo-ra (feltéve, ha lesz a két franchise-ból új rész… a GT-ből tuti lesz). Vagy el is adhatjuk, hogy az abból bejövő kreditből vehessünk magunknak valami mást a Store-on. Remek ötlet!

Úgy tűnik, hogy a next-gen PlayStation komolyan erősíteni akar…

Forrás: Jeuxvideo-Live

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)