Búcsúra készülnek a DriveClub-játékok!

Az Evolution Studios megszűnése után valahol várható volt, hogy a Sony maga mögött hagyja a PlayStation 4-exkluzív DriveClubot és annak változatait…

A Sony közölte, hogy a DriveClub, a DriveClub VR (PlayStation VR!) és a DriveClub Bikes augusztus harmincegyedikéig lesznek megvásárolhatóak a PlayStation Store-on, utána pedig már csak lemezen lehet ezeket megvenni. Annak sem lesz sok értelme viszont, mivel a játékok szervereit 2020. március harmincegyedikén lelövik (pontosabban április elsején, magyar idő szerint éjjel egykor, de az nem valami számottevő eltérés… és Amerikában akkor még március lesz!), azaz online konyec lesz a három játéknak, max offline lehet majd őket nyúzni.

A szerverek lekapcsolása után a season pass nem lesz használható, nem lehet a multis eventekben/túrákban képviselni a klubunkat, nem lehet kihívásokat teljesíteni, az offline versenyzés is értelemszerűen megszűnik, de saját eseményeket sem készíthetünk, illetve a leaderboardok, a játékos fejlődési lehetősége (szintlépés), és a statisztikáink megosztása is mind eltávoznak a hátsó ajtón. A három játék és a season pass is csak offline/egyjátékos módban lesz kihasználható, és csak így tudunk trófeákat szerezni.

Mivel a DriveClub játékok főleg online-ra fejlesztették, így erősen csökkenni fognak azok értékei egy év múlva. Kár értük. Amúgy a StarBlood Arena-nak is annyi lesz, mégpedig már július 25-én. Mivel egy online játékról van szó, annak tényleg befellegzik…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu