Már módosíthatjuk az online azonosítónkat a PlayStaiton Networkön!

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon jelentette be, hogy végre az online ID-nket (azonosítónkat) megváltoztathatjuk, de azért érdemes megfontolni előtte, hogy lenne-e értelme.

A PlayStation 4-ünkön a beállításokba lépve (innen egy picit eltérhetnek a pontos megnevezések!) a fiókkezelést, majd a fiókinformációt, ott a profilt, majd az online ID-t/azonosítót keressük fel. Itt megadhatjuk az új nevet, vagy választhatunk a felajánlott nevek közül. Ekkor kövessük, amit a konzol kér, és már le is cseréltük a régi azonosítónkat. Böngészőből lépjünk be a PlayStation Network-fiókunkba itt, majd válasszuk a PSN Profile menüpontot. Itt az Edit (Szerkesztés) gombra bökjünk az online ID-nk mellett, majd adjuk meg az új nevet vagy válasszunk a felajánlottak közül egyet, majd itt is kövessük, amit a weboldal kér a megerősítéshez. Figyelem: PlayStation 3-ról és PlayStation Vitáról ezt nem tehetjük meg! Lehetőségünk van arra a váltás után, hogy harminc napig a régi nevünk is látható legyen, így könnyebben azonosíthatnak minket a barátaink.

Az első váltás ingyenes. Utána 10 dollár/euró (~3300 forint), vagy PlayStation Plus-előfizetőknek feleannyi (tehát 5 dollár/euró, ~1600 forint) a további azonosítócsere. Bármennyiszer válthatunk (vissza is!), és a régi névre bármikor visszatérhetünk, ha az nem szegi meg a felhasználói feltételeket. A PlayStation Supportot felkeresve bármelyik régi névre visszaválthatunk, és azok is a mi birtokunkban maradnak, így nem veheti el tőlünk más. Gyermekek által használt fiókok nem válthatnak azonosítót!

A PlayStation 3-as és PlayStation Vitás játékok nem támogatják az azonosítócserét, de itt láthatóak azon PlayStation 4 / PlayStation VR címek, amik igen. A 2018. április elseje után kiadott játékok támogatják alapból ezt a rendszert. Lehetnek azért hibák: itt-ott a régebbi azonosítónk lehet látható, elveszthetjük az eredményeinket (elmentések, ranglétrával kapcsolatos adatok, trófeákhoz szükséges dolgok), a játékok egyes részei, vagy az applikációk nem biztos, hogy működhetnek, és akár fizetett tartalmaktól (vagy játékbeli pénznemtől) is eleshetünk. A visszaváltás az előző névre megoldhatja ezeket.

Ezek a játékok kisebb hibákkal rendelkeznek (és a ki- és bejelentkezés megoldhatja, ha a fiókjaink szétbontásra kerülnek, alapbeállítások bukkannának fel, vagy az előző azonosítónk lenne látható, esetleg az eltűnne): Absolver: Downfall, Assassin’s Creed IV Black Flag, Big City Stories, Bloodborne, Call of Duty: Ghosts, Crossout, Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Dark Souls III, Dragon Quest Builders, FIFA 17 Standard Edition, Gauntlet: Slayer Edition, God Eater 2 Rage Burst, Grand Theft Auto V, Gundam Versus, Guns Up!, Injustice 2 – Standard Edition, Killzone Shadow Fall, Marvel vs. Capcom: Infinite, MLB The Show 17, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, Naruto Shippuden: Storm Trilogy, Naruto Storm: Road to Boruto Expansion, NBA 2K19, PlayStation VR Worlds, Rock Band 4, Rocksmith 2014 Edition – Remastered, The Last of Us Remastered, Titanfall 2, Trackmania Turbo, Trove, Uncharted 4: A Thief’s End, UNO, Warframe, WipEout Omega Collection.

Ezekben pedig komolyabb a hiba – az eredményeink és a játékbeli pénznemünk eltűnhetnek, vagy a játék adott részei nem működhetnek – ha meg akarjuk például a trófeáinkat őrizni, vagy ha nem akarunk végleges játékhibákat vagy adatvesztést, akkor ne váltsunk azonosítót, ha ezekkel játszunk: Disc Jam, Everybody’s Golf, Just Dance 2017, LittleBigPlanet 3, MLB 14 The Show, MLB The Show 16, MLB® The Show 15, ONRUSH, The Golf Club 2, Worms Battlegrounds.

Vannak tehát hibák még…

Forrás: Gematsu, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu