Menu

Már módosíthatjuk az online azonosítónkat a PlayStaiton Networkön!

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon jelentette be, hogy végre az online ID-nket (azonosítónkat) megváltoztathatjuk, de azért érdemes megfontolni előtte, hogy lenne-e értelme.

A PlayStation 4-ünkön a beállításokba lépve (innen egy picit eltérhetnek a pontos megnevezések!) a fiókkezelést, majd a fiókinformációt, ott a profilt, majd az online ID-t/azonosítót keressük fel. Itt megadhatjuk az új nevet, vagy választhatunk a felajánlott nevek közül. Ekkor kövessük, amit a konzol kér, és már le is cseréltük a régi azonosítónkat. Böngészőből lépjünk be a PlayStation Network-fiókunkba itt, majd válasszuk a PSN Profile menüpontot. Itt az Edit (Szerkesztés) gombra bökjünk az online ID-nk mellett, majd adjuk meg az új nevet vagy válasszunk a felajánlottak közül egyet, majd itt is kövessük, amit a weboldal kér a megerősítéshez. Figyelem: PlayStation 3-ról és PlayStation Vitáról ezt nem tehetjük meg! Lehetőségünk van arra a váltás után, hogy harminc napig a régi nevünk is látható legyen, így könnyebben azonosíthatnak minket a barátaink.

Az első váltás ingyenes. Utána 10 dollár/euró (~3300 forint), vagy PlayStation Plus-előfizetőknek feleannyi (tehát 5 dollár/euró, ~1600 forint) a további azonosítócsere. Bármennyiszer válthatunk (vissza is!), és a régi névre bármikor visszatérhetünk, ha az nem szegi meg a felhasználói feltételeket. A PlayStation Supportot felkeresve bármelyik régi névre visszaválthatunk, és azok is a mi birtokunkban maradnak, így nem veheti el tőlünk más. Gyermekek által használt fiókok nem válthatnak azonosítót!

A PlayStation 3-as és PlayStation Vitás játékok nem támogatják az azonosítócserét, de itt láthatóak azon PlayStation 4 / PlayStation VR címek, amik igen. A 2018. április elseje után kiadott játékok támogatják alapból ezt a rendszert. Lehetnek azért hibák: itt-ott a régebbi azonosítónk lehet látható, elveszthetjük az eredményeinket (elmentések, ranglétrával kapcsolatos adatok, trófeákhoz szükséges dolgok), a játékok egyes részei, vagy az applikációk nem biztos, hogy működhetnek, és akár fizetett tartalmaktól (vagy játékbeli pénznemtől) is eleshetünk. A visszaváltás az előző névre megoldhatja ezeket.

Ezek a játékok kisebb hibákkal rendelkeznek (és a ki- és bejelentkezés megoldhatja, ha a fiókjaink szétbontásra kerülnek, alapbeállítások bukkannának fel, vagy az előző azonosítónk lenne látható, esetleg az eltűnne): Absolver: Downfall, Assassin’s Creed IV Black Flag, Big City Stories, Bloodborne, Call of Duty: Ghosts, Crossout, Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Dark Souls III, Dragon Quest Builders, FIFA 17 Standard Edition, Gauntlet: Slayer Edition, God Eater 2 Rage Burst, Grand Theft Auto V, Gundam Versus, Guns Up!, Injustice 2 – Standard Edition, Killzone Shadow Fall, Marvel vs. Capcom: Infinite, MLB The Show 17, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, Naruto Shippuden: Storm Trilogy, Naruto Storm: Road to Boruto Expansion, NBA 2K19, PlayStation VR Worlds, Rock Band 4, Rocksmith 2014 Edition – Remastered, The Last of Us Remastered, Titanfall 2, Trackmania Turbo, Trove, Uncharted 4: A Thief’s End, UNO, Warframe, WipEout Omega Collection.

Ezekben pedig komolyabb a hiba – az eredményeink és a játékbeli pénznemünk eltűnhetnek, vagy a játék adott részei nem működhetnek – ha meg akarjuk például a trófeáinkat őrizni, vagy ha nem akarunk végleges játékhibákat vagy adatvesztést, akkor ne váltsunk azonosítót, ha ezekkel játszunk: Disc Jam, Everybody’s Golf, Just Dance 2017, LittleBigPlanet 3, MLB 14 The Show, MLB The Show 16, MLB® The Show 15, ONRUSH, The Golf Club 2, Worms Battlegrounds.

Vannak tehát hibák még…

Forrás: Gematsu, GameSpot

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu