Death Stranding: új részletek a Tribeca filmfesztiválról!

Hideo Kojima kinn volt a Tribeca filmfesztiválon, és egy ResetEra-felhasználó összefoglalta, hogy mikről is beszélt a japán zseni.

Kojima kihangsúlyozta, hogy a Death Stranding egy nyílt világú akciójáték, de valami újat fog hozni a műfajba. Metaforaként az internetet hozta fel példaként, amikor azt mondta, hogy a játékban a kapcsolatoknak nagy szerepe lesz: a játékos magányos lesz, de folyamatosan kapcsolódni próbálnak valakihez. A kapcsolat kifejezés a játékmenetben és a történetben is fontosságban élen járó tényező lesz: mindenki kötődni fog egymáshoz, és ezzel kapcsolatban Kojima szemmel láthatólan izgatott volt, amikor erről beszélt, de elmondta azt is, hogy „nem akar a Sony-tól szétkapcsolódni”, emiatt nem mondott többet.

„Az összekapcsolódás egy módon hasonló ahhoz, mint a szétbontódás. Jó, korrekt-e kapcsolódni? Jobb-e elválni?”, tette fel a kérdést Kojima, aki azt szeretné, hogy a játékosok erről a témáról a saját életükben és a világban is gondolkodjanak (itt pedig példaként a randizást, továbbá az európai politikát hozta fel). Azt is elmondta, hogy nehéz egy nyílt világú játékban történetet mesélni, mert a játékos mozgásbeli szabadságát ki kell egyensúlyozni a sztorival. Egy meghatározott irányba kell menni a történet előregurítása érdekében, de azt szeretné a japán úriember elérni, hogy a játékosok érezzék úgy, hogy ők hozzák meg az ezzel kapcsolatos döntést.

A hollywoodi színészekkel való munkájáról is beszélt – bár a számítógépek által generált grafikával (CG-vel) is el tudná 100%-ban érni, amit szeretne (bár korlátozza ahhoz képest, ami a fejében van…), a valódi színészek több mélységet visznek bele abba, amit ő szeretne, és emiatt meglephetik őt. Nem tud visszamenni a motion capture előtti napokba már Kojima, aki megismételte, hogy haláláig szeretne játékokat készíteni. Norman Reedus pedig, aki a Death Stranding főszereplőjét, Samet alakítja, azt mondta, hogy sírni fogunk a játék során…

A megjelenési dátummal még mindig nem rendelkező Death Stranding PlayStation 4-re készül, és Kojima szerint „kb. egy hónapon belül többet láthatunk belőle”… szóval a Sony E3-helyettesítő műsorára készülne már…?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu