Menu

Death Stranding: új részletek a Tribeca filmfesztiválról!

Hideo Kojima kinn volt a Tribeca filmfesztiválon, és egy ResetEra-felhasználó összefoglalta, hogy mikről is beszélt a japán zseni.

Kojima kihangsúlyozta, hogy a Death Stranding egy nyílt világú akciójáték, de valami újat fog hozni a műfajba. Metaforaként az internetet hozta fel példaként, amikor azt mondta, hogy a játékban a kapcsolatoknak nagy szerepe lesz: a játékos magányos lesz, de folyamatosan kapcsolódni próbálnak valakihez. A kapcsolat kifejezés a játékmenetben és a történetben is fontosságban élen járó tényező lesz: mindenki kötődni fog egymáshoz, és ezzel kapcsolatban Kojima szemmel láthatólan izgatott volt, amikor erről beszélt, de elmondta azt is, hogy „nem akar a Sony-tól szétkapcsolódni”, emiatt nem mondott többet.

„Az összekapcsolódás egy módon hasonló ahhoz, mint a szétbontódás. Jó, korrekt-e kapcsolódni? Jobb-e elválni?”, tette fel a kérdést Kojima, aki azt szeretné, hogy a játékosok erről a témáról a saját életükben és a világban is gondolkodjanak (itt pedig példaként a randizást, továbbá az európai politikát hozta fel). Azt is elmondta, hogy nehéz egy nyílt világú játékban történetet mesélni, mert a játékos mozgásbeli szabadságát ki kell egyensúlyozni a sztorival. Egy meghatározott irányba kell menni a történet előregurítása érdekében, de azt szeretné a japán úriember elérni, hogy a játékosok érezzék úgy, hogy ők hozzák meg az ezzel kapcsolatos döntést.

A hollywoodi színészekkel való munkájáról is beszélt – bár a számítógépek által generált grafikával (CG-vel) is el tudná 100%-ban érni, amit szeretne (bár korlátozza ahhoz képest, ami a fejében van…), a valódi színészek több mélységet visznek bele abba, amit ő szeretne, és emiatt meglephetik őt. Nem tud visszamenni a motion capture előtti napokba már Kojima, aki megismételte, hogy haláláig szeretne játékokat készíteni. Norman Reedus pedig, aki a Death Stranding főszereplőjét, Samet alakítja, azt mondta, hogy sírni fogunk a játék során…

A megjelenési dátummal még mindig nem rendelkező Death Stranding PlayStation 4-re készül, és Kojima szerint „kb. egy hónapon belül többet láthatunk belőle”… szóval a Sony E3-helyettesítő műsorára készülne már…?

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu