A Nintendo lehet a legjobb eladásokkal rendelkező kiadó idén!

Nocsak: az amerikai NPD elemzője szerint fennállhat annak a lehetősége, hogy bár a szokásos játékok fognak a legjobban fogyni az év végére (pl. az új Call of Duty, a Call of Duty: Modern Warfare; a Madden NFL 20 vagy az NBA 2K20, mivel az Egyesült Államokban az amerikai futball és a kosárlabda is igencsak népszerű sport), a kiadókat összevetve mégis más viheti a trónt idén!

Mat Piscatella, az NPD elemzője ebben a posztban foglalta össze, hogy mit érdemes az idei E3-ból leszűrni. Úgy véli, hogy 2019-ben jelentős piaci változásokat nem fog elérni sem a Project xCloud (Microsoft), sem a Google Stadia – szerinte a program során nagy hangsúlyt kaptak a streamelő és előfizetéses szolgáltatások -, ám hozzátette, hogy az xCloud hatással lesz az Xbox hardveres eladásaira, továbbá a már PC-n is feltűnt Xbox Game Pass-előfizetésekre is.

„Jelenleg a legfontosabb videojáték-hardver a piacon a Nintendo Switch,” mondja a Nintendo szituációjáról Piscatella, aki szerint a nagy N továbbra is kifejezetten erős hardveres eladásokat fog felmutatni, és ezt meg fogja nyomni az új, fő Pokémon RPG is, hiszen november tizenötödikén megjelenik a „kapcsolóra” a Pokémon Sword & Shield, és mivel a Pokémon-játékokról abszolút kimondható, hogy viszik mint a cukrot (hát még a fő RPG-ket, amik anno a Game Boyon indultak két évtizede a Red/Blue párossal, ami mellé bejött a Yellow is, az anime sorozat mintáját követve).

Piscatella szerint bár konzolgeneráció váltás előtt állunk, ez a „váltó év” erősebb lesz a szokásosnál, de mivel nincs tervben olyan ütős év végi megjelenés mint tavaly a Red Dead Redemption 2, úgy gondolja, hogy az Egyesült Államokban a top tizes listára (ami a bekezdés után jön) felkerülhetnek meglepetések – lássuk, mit jósol az év végére:

  1.         Call of Duty: Modern Warfare
  2.         NBA 2K20
  3.         Madden NFL 20
  4.         Borderlands 3
  5.         Star Wars: Jedi Fallen Order
  6.         Mortal Kombat 11
  7.         Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
  8.         Death Stranding
  9.         Kingdom Hearts III
  10.         Super Mario Maker 2

 

Azért mi egy kicsit feljebb raknánk a Death Strandinget…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)