Most már a Rockstar is csendben utal a Red Dead Redemption 2 PC-s verziójára

Ez az első alkalom, hogy hivatalosan (félhivatalosan?) láthatjuk egy,  közvetlenül a Rockstar Gameshez köthető weboldalon a Red Dead Redemption 2-t úgy, hogy annak a PC-s verziójára utalnak.

Számtalan alkalommal volt már szó arról, hogy a Red Dead Redemption 2 egyszer csak fel fog tűnni PC-n is – legutóbb talán pont Strauss Zelnick, a Rockstar kiadójának, a Take-Two-nak vezérigazgatójának kommentjéről volt szó, hogy ők nem állnak a port elébe, ha erre sor kerülne. Ez a port pedig valószínűleg már csendben is, de készül, és ezt már egyre magabiztosabban mondhatjuk.

A Twitteren bukkant fel az, hogy a Rockstar Social Club weboldalának forráskódjában már megtalálható a RDR2_PC string. Ezt mi magunk is megerősíthetjük. A tweetben található linkre kattintva rákerestünk a .js kiterjesztésű fájlban a stringre, és tényleg van rá egy találat. Ez pedig azt jelenti, hogy a Rockstar Games első alkalommal utal hivatalosan is arra, hogy a western kalandozás PC-re tart, ami továbbra is furcsa, ugyanis a 9 évvel ezelőtt megjelent első rész még mindig csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra érhető el (és itt most nem vesszük figyelembe a visszamenőleges kompatibilitást az Xbox One-on és az esetleg streamelés lehetőségét a PlayStation Nowon keresztül a PlayStation 4-en), tehát az első Red Dead Redemption esetében nincs PC port. (Hacsak nem lesz abból is valami, de kétkedünk.)

A Red Dead Redemption 2 tavaly ősszel jött ki PlayStation 4-re és Xbox One-ra, így talán 2019 vége felé érkezhet a PC port, és ki tudja, talán az is bekövetkezhet, hogy Epic Games Store-exkluzív játék lesz még a végén, amivel egyrészt az Epicnek lenne egy nagyon erős húzócíme, másrészt pedig ezzel eléggé felhúznák a játékostábor egy kisebb részét. De mindenesetre már csendben vannak hivatalos jelek arra, hogy a Red Dead Redemption 2 az első résszel ellentétben nem lesz konzolexkluzív.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu