Felvásárolhatja az Activision Blizzardot a Disney?

A Gerber Kawasaki névre hallgató befektető cég egy olyan elmélettel állt elő, hogy szerintük a Disney – ha lehetőség adódna erre – felvásárolhatja az Activision Blizzardot.

Több mint 40 százalékkal zuhant az Activision Blizzard részvényének értéke az utóbbi évben, és a Gerber Kawasakinál dolgozó Nick Licouris úgy gondolja, hogy a Disney nagyon sok, karakterhez köthető szellemi tulajdona több platformon is kihasználható lenne, de a felvásárlás elmélete ellen szól az, hogy a Disneynek rögös története van a videojátékokkal – gondoljunk csak a Disney Infinity játékfigurás sorozatra (ami véletlenül épp az Activision Blizzard Skylanders szériájával versengett…), amivel próbálták megvetni magukat a videojáték-iparban, de kudarcot vallottak vele.

Ha most vásárolná fel az egeres cég az Activision Blizzardot, igencsak kifizetődő lehet, ugyanis a kiadótól a World of Warcraft Classic nagyon nagy sikert mutathat fel, és mivel a Disney az amerikai ESPN3 sportcsatornán már közvetíti az Overwatch League eSport-rendezvényeket, valamelyest már mutatnak így érdeklődést a kiadógigász iránt. Persze a cégért fizetni is kellene rendesen, mint a katonának: az Activision Blizzard értékét jelenleg 34,85 milliárd dollárra becsülik. Ez forintban horribilis összeg, de leírjuk: 10134 milliárd, 31,5 millió forint! Ez jóval több mint amikor a Disney 2009-ben 4 milliárd dollárért felmarkolta a Marvel Studiost!

„Éppen úgy döntöttünk, hogy a [videojátékok] terén a legjobb hely számunkra a licenszelés, nem pedig a publikálás, kiadás,” mondta nemrég Bob Iger, a Walt Disney Co. vezérigazgatója. Tehát ők jelenleg úgy tűnik, hogy megmaradnak az Electronic Arts mellett, és idén ősszel talán kasszírozhatnak is a trendekkel szembemenő (mikrotranzakció, DLC, multiplayer nincs) Star Wars Jedi: Fallen Orderrel, ami PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re készül a Respawn Entertainmentnél.

Persze az üzleti életben gyorsan jöhetnek a fordulatok – emlékezzünk csak, hogy milyen hirtelen hátrált ki a francia médiagigász Vivendi a Ubisoft mögül (és így tette be a cégbe a lábát a kínai techóriás Tencent…).

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu