Új hardver bejelentésére készül az SNK! Új Neo Geo jön?

Az SNK valamire készül…

Az SNK visszatérése nem csak névben volt esedékes az utóbbi pár évben (nem sokkal a King of Fighters XIV előtt változtatták vissza a nevüket SNK Playmore-ról SNK-ra). És itt nem is a Neo Geo Minire gondolunk, ami a Nintendo Entertainment System Classic (NES Classic, NES Mini…), a Super Nintendo Entertainment System Classic (SNES Classic, SNES Mini…), a PlayStation Classic, a TheC64, a Turbografx Mini, vagy a SEGA Mega Drive Mini után egy újabb minisített retró konzol modern hardveren. Az úgy tűnik, hogy csak a kezdet.

„Egy következő generációs Neo Geo hardver jön a Neo Geo Mini után. Egy modern dizájnnal és remek játékérzéssel (ráadásul a Neo Geo Minihez is csatlakoztathatod majd) az új hardver egy olyan Neo Geo utazást biztosít, amiben eddig nem volt részed,” írta az SNK a Twitteren. A japán tweet ehhez képest egy kicsit másképp fogalmazott: „A Neo Geo Mini után egy új Neo Geo hardver fog megjelenni. Vezető dizájnnal, kiváló játékérzéssel, illetve a Neo Geo Minihez való csatlakoztatási lehetőséggel rendelkezik majd, így eddig nem látott Neo Geo élményt fog kínálni. A részletek hamarosan bejelentésre kerülnek. Kérjük, várjatok erre.”

Ez minden bizonnyal a Neo Geo második és harmadik verziójának minisítésére utaló komment az SNK-tól – ők ilyesmit már áprilisban is elhintettek, így nagy esély van arra, hogy az SNK követi a Nintendo példáját és több konzolt is újra ki fog adni. Csakhogy az SNK a kilencvenes években nem véletlenül kínálta arany áron a Neo Geot: a konzol echte játéktermi élményt kínált otthonra. A SNES, a Genesis (Mega Drive) párosával szemben drágább volt, igen, de cserébe a játékok is azért magasabb színvonalon voltak (legalábbis audiovizuális értelemben biztosan) mint a populáris konzolok.

Nos majd meglátjuk, amikor is a cég bejelenti, hogy pontosan mi is készül náluk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)