„Ausztrália hülyét csinál magából a DayZ betiltása miatt!” [VIDEO]

Egy ausztrál politikus nem fogta vissza magát egy beszédében a DayZ játékkal kapcsolatban..

Ausztrália betiltotta a DayZ értékesítését a játékbeli droghasználat miatt. Digitálisan is lesújtott a banhammer, így a Steamen sem lehet megvenni trükközés nélkül a játékot. Emiatt borult ki Tim Quilty, a Liberális Demokrata Párt tagja, aki a Victoria állambeli törvényhozó bizottság tagja is. Azt állítja, hogy a betiltás azért következett be, mert a fejlesztők, a Bohemia Interactive azt tervezte, hogy a cannabist (kender – de mondhatjuk fűnek is… maradjunk inkább a cannabis kifejezés használatánál) gyógyító tárgyként bevetné a DayZ-ben (és a cannabis be van tiltva az országban – ehelyett morfiummal lőhetjük magunkat benne). Erre végül nem került sor, pont a betiltás miatt…

„Az teszi igencsak abszurddá a betiltást, hogy Ausztráliának van egy R18+ besorolása a videojátékok számára. A be nem sorolás az illegális anyagoknak (mint például a gyermekpornográfia), vagy az olyan filmek számára kellene bekövetkeznie, amiknek létezésére sincs indok. Nem kellene zombis túlélő videojátékok esetében alkalmazni a be nem sorolást. Sajnos a DayZ fejlesztői meghajoltak. Ismét Ausztrália az, aki mindenkinek elrontja az egészet. Ismét hülyét csinált magából az egész világ előtt. Szégyen, hogy oly illedelmesen engedjünk a kormánynak, hogy gyerekként kezeljen bennünket. Miközben a világ többi részén engedélyezni kezdik a cannabist, mi tiltjuk a videojátékokban annak képviseletét!”, mondta a Victoria állami parlamentben Quilty. Ha ott az új, erre használható korhatár, miért nem használják?

Az egészet elkerülhettük volna, ha a Bohemia követi a Bethesda példáját. A Fallout 3-ban ugyanis a morfiumot átnevezték Med-X-re. És nem is lett belőle probléma. Ha a Bohemia Interactive is így cselekedett volna, akkor az egészből nem lenne ügy. És abban igaza van Quiltynek, hogy az Egyesült Államokban egyre több államban lehet legálisan, orvosi használatra cannabist venni, ami gazdaságilag kedvező az adott államoknak (ugyanis nem feketepiaci vásárlásokról van szó).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu