Mégis kétféle Xbox Project Scarlett készülne?

Az Xbox Project Scarlettből az új pletykák szerint mégis két verziót tervezhet a Microsoft.

A Kotaku négy, a cég által beavatott forrására hivatkozva azt állítja, hogy a Xbox Project Scarlettből a Microsoft készíteni fog egy olcsóbb, Blu-ray meghajtó nélküli kiadást, aminek a kódneve Lockhart – ezt a nevet a korábbi pletykákban már láthattuk. (Ebben azért is van ráció, mert az Xbox One S-ből is van egy All-Digital Edition, amiből szintén kispórólta a cég a lemezmeghajtót.) Az árazást a Kotaku sem tudja, de az Anaconda kódnevű, „rendes” konzolt az Xbox One X-hez, míg a Lockhartot az Xbox One S-hez hasonlítja a teljesítménybeli különbségek bemutatása érdekében (előbbinek a cél 4K, 60 FPS, utóbbinak 1440p, 60 FPS). A fejlesztőktől a Microsoft elvárja, hogy mind a két konzolt támogassák.

Egy fejlesztő szerint a Lockhart grafikai teljesítmény szempontjából a PlayStation 4 Pro szintjén van, de kiemelte, hogy az SSD és egy gyorsabb CPU miatt vannak azért különbségek, és nem biztos, hogy a redmondi cég elvárásait mindegyik játék meg fogja-e majd ütni. Több fejlesztő is csalódását fejezte ki afelől, hogy a Project Scarlettről nem sokat mond a Microsoft, és annak fejlesztőkészletét is nehéz megtalálni – viszont tudják, hogy milyen specifikációk iránt kell dolgozniuk a játékaikon, így teljesítménybelileg belőhetjék azokat. A fejlesztők szerint a PlayStation 5 (aminek fejlesztőkészletes szivárgását a Kotaku megerősítette!) és az Xbox Project Scarlett hasonló belsőségekkel rendelkezik, de például az operációs rendszer lehetőségei és a titkos technológia révén lehet eltérés. A Microsoft nem nyilatkozik.

Phil Spencer, az Xbox-vezér viszont igen – írt egy tweetet: „És elkezdődött… ezen a héten hazavittem a Project Scarlett konzolomat, ami így az elsődleges konzolom lett. Ezen játszom, így csatlakozok a közösséghez, és igen, jót szórakozom, miközben az Elite Series 2-es kontrollert használom. Remek munkát végzett a csapat! 2020 egy hihetetlen év lesz,” írja Spencer.

Az Xbox Project Scarlett egy év múlva már valószínűleg a boltokban lesz egy, esetleg két kiadásban.

Forrás: Gematsu, Twitter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu