Tovább menetel a Take-Two két játéka

Take-Two – A Red Dead Redemption 2 és a Grand Theft Auto V is alaposan fogy.

A Rockstar Games két játéka és azok online szekciói (Red Dead Online, Grand Theft Auto Online) szakadatlanul termelik a pénzt. A Grand Theft Auto V hiába jött ki 2013 szeptemberében (PlayStation 3, Xbox 360 – a PlayStation 4, Xbox One, PC verziók egy, másfél évvel később jöttek), de még mindig remekel – már több mint 120 millió eladással rendelkezik, és csak tavaly 20 millió értékesítéssel büszkélkedhetett a GTA V, ugyanis a Diamond Casino (ahol valós pénzzel is lehet játszani, már ahol nem tiltotték be a szerencsejátékot) miatt nagyobb érdeklődés van a Rockstar alkotása iránt.

A Red Dead Redemption 2 – miután már PC-n is elérhető, és nem csak az Epic Games Store-on, hanem a Steamen is – már több mint 29 millió eladásnál tart. Ez közel kétszer több mint az első részé, de a játékipar növekedése miatt nem nagyon lehet egy 2018/2019-es játék eladásait összehasonlítani egy 2010-essel, ami ráadásul PC-re meg sem jelent, csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. (A Borderlands 3 8 millió eladásnál jár, a The Outer Worlds pedig 2 milliónál.)

A Grand Theft Auto V akkora örökzöld lett, hogy a 2010-es évek legtöbbet vásárolt játékáról van szó, és az amerikai PlayStation Blog, sőt, az európai is azt állítja, hogy 2020 januárjában bizony a Rockstar játéka vezette a PlayStation Store eladási listáját a PlayStation 4-es címek között. Ez is alátámasztja a Grand Theft Auto V sikerét. (És 2019-ben is ez a játék „nyert”.)

Eközben a Hangar 13, a 2016-ban megjelent Mafia III fejlesztőcsapata nemsokára bemutatja a következő játékát. Karl Slatoff, a Take-Two elnöke szerint néhány hónapon belül bejelentik, hogy mit is készítenek, és ez egy, a Szilikon-völgyben levő stúdiójukra is vonatkozik. Ezt a csapatot Michael Condrey vezeti, aki a Sledgehammer társalapítója volt. (Az a stúdió pedig a Call of Duty-t fejlesztő stúdiók egyike).

Úgyhogy a Grand Theft Auto V lassan olyan lesz, hogy mindenkinek ott lesz a játéklistáján…

Forrás: PCGamer, DualShockers, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu