Egészen extrém börtönt kapott a volt profi Counter-Strike játékost és influenszer!

A régebben professzionális Counter-Strike női bajnokot és jelenleg influenszerként nyomuló Shayene „shAy” Victoriót – most tessék kapaszkodni! – első fokon 116 év (igen, jól olvastátok!) börtönre ítéltek Braziliában!

Az ügy komolyságára jellemző, hogy a Business Insider számolt be róla a brazil Universo Online írása alapján, hogy a brazil gamer és influnszer szépség 116 évet és komoly pénzbírságot kapott, a vád szerint csalásért. Nem, nem a Counter-Strike-ban vagy más videojátékban…

A vád alapján Brazília szervezettbűnözés-ellenes akciócsoportja egy kiterjedt nyomozása során derítette ki, hogy „shAy”, mint egy online bolt társtulajdonosa és működtetője olyan termékeket adott el, melyeket aztán nem szállítottak ki, és még az árát sem fizették vissza a hoppon maradt vásárlóknak. Több mint 100 panaszos jelezte, hogy a 2013 és 2017 között működő áruház ilye módon csapta be őket.

Shayene tagadta a vádakat és azt állította, hogy az egészről egykori üzlettársai felelnek. A szokásos kommunikációs „térfelén”: az Instagramon azt írta az aggódó rajongóinak, hogy nem tartóztatták le és nem is fogják, egyelőre szabadlábon van és várja a fellebbezés eredményét. Az ügyvédje a sajtónak azt nyilatkozta, hogy ez az ítélet „embertelen” és a bíróság új döntésére várnak. Egyébként sem túl sanszos, még ha a nőt el is ítélnék, akkor ilyen extrém büntetést kapna, mert a Business Insider írása szerint Brazíliában egyetlen bűnért csak legfeljebb 30 évre lehet valakit börtönbe zárni, szóval érdekes kérdés, hogy miképpen „szaladhatott meg” ennyire a bírói ítélet.

A képek alapján egyébként talán nem is gondolnánk, de Shayene Victorio éveken át tevékenykedett professzionális Counter-Strike (1.6 és Global Offensive) játékosként Brazíliában. Tavaly vonult vissza a szakmától, mert az influenszer-karrierben sokkal több perspektívát látott.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu