Elképesztő ötlettel állt elő Tarantino rég elfelejtett Vega Brothers-filmjéhez

MOZI HÍREK – A Vega Brothers a Ponyvaregényt a korábbi Kutyaszorítóban című alap Tarantino-művel kötötte volna össze.

Viszonylag kevesen tudják, hogy Quentin Tarantino bizonyos filmjei egy közös univerzumban játszódnak, és ezt bizonyos karakterek is összekovácsolják. Ilyen két karakter például a Michael Madsen által alakított Vic Vega a Kutyaszorítóban című Tarantino alapműben és a John Travolta által megformált Vincent Vega a rendező másik legendás alkotásában, a Ponyvaregényben. Érdekesség, hogy eredetileg csak egyetlen karakter lett volna: a Micheal Madsen-féle Vic Vega, aki a Ponyvaregényben is szerepelt volna, azonban mire ez kiderült, addigra Madsen már elvállalta Virgil Earp szerepét a szintén ’94-es Wyatt Earpben, így az új forgatókönyv szerint a Travolta által megformált Vincent Vega a Madsen-féle Vic Vega testvére lett.

Travolta azonban nem hagyta volna ennyiben! Tervezett ugyanis egy másik filmet, amely az első ötlet alapján egy előzmény film lett volna, amelyben a két karakter és színész együtt szerepelt volna.

A Slashfilm most arról írt, hogy hogy Tarantino még a Becstelen brigantyk munkálatainak elején kezdett el gondolkozni a Vega testvérek közös filmjén, azonban ahogy az a rendező sok más projektjére jellemző, végül ebből sem lett semmi, különösen amiatt, mert a színészek már túl öregek voltak a szerepükhöz. Pedig Tarantino még a címet és a helyszínt is kitalálta: 2007-ben arról beszélt, a Double V Vega című alkotás Amszterdamban játszódott volna, ahol Vincent Vega Marcellus klubjának dolgozott és itt találkozott testvérével, Vic Vegával. Ennél azonban Tarantinónak most egy jóval elborultabb ötletéről mesélt maga Michael Madsen. Tarantino azt találta ki, hogy az előzménytörténet mellett egy folytatás is készüljön (illetve később valószínűleg inkább csak helyette), amelyben Travolta és Madsen saját halott karaktereik ikertestvéreit játszották volna (miközben ugye eleve testvérekről beszélünk), akik azért szövetkeztek, hogy bosszút álljanak a két klasszikus filmben történt Vega-gyilkosságokért. (Ami azért elég „érdekes” ötlet, ha emlékszünk rá, ki lőtte le Vic Vegát a Kutyaszorítóban és mi történ utána.)

Michael Madsen ezt a Tarantino-ötletet meg is erősítette a The Hollywood Reporternek adott, még hétfőn megjelent interjúban:

„Azt az ötletet találta ki, hogy Vic és Vincent ikertestvérei lennének benne, akik fivéreik halála után találkoznának. Elég nyakatekertnek tűnt, de mikor Quentin magyarázza az ötleteit, akkor mindig nagyon könnyű egyetérteni vele.”

Az eredeti ötletről, azaz Vic és Vincent előzménytörténetéről még annyit mesélt, hogy a karakterek frissen szabadultak volna az USA-ban és azért mentek volna Amszterdamba, hogy ott saját klubot nyissanak.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu