PlayStation 5: két modellel támad az év végén a Sony [VIDEO]

A Microsoft példáját követi a cég a szokatlannak tűnő PlayStation 5-tel, aminek a dizájnját is felfedték tegnap este.

Szóval a tegnap esti PlayStation 5: The Future of Gamingen végre megejtették a next-gen „játékállomás” kinézetének bemutatóját is. A Sony pedig felfedte a stratégiáját: a Microsoft által elindított koncepciót átveszik, ugyanis a PlayStation 5-ből két modell lesz. Lesz egy, amiben egy Ultra HD Blu-ray meghajtót is találhatunk (azaz lesz egy lemezes kiadás), illetve lesz egy PlayStation 5 Digital Edition is, ami nélkülözni fogja a Blu-ray meghajtót – a Microsoftnál ezt már elindították az Xbox One S All-Digital Editionnel. A két konzol között van pár eltérés a kinézetben, de többnyire hasonlóan néznek ki.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója azt mondja, hogy a PlayStation 5-tel jelentős lépést tesznek a transzformatív játékélmények megvalósításához, mert ezek átdefiniálják, hogy a játékok tulajdonképpen mik lehetnek. Ryan szerint a világok gazdagabbak, szebbek lesznek, és érzelmileg eddig szerintünk lehetetlen módon is magukkal fognak ragadni. Átmenettől mentesen élhetjük át ezeket a fénysebességű betöltési időkkel (az SSD-nek köszönhetően). Azért még azt is elmondta, hogy a tegnap esti közvetítés csak egy ízelítő a következő konzolgenerációból, úgyhogy még bőven vannak játékok a Sony tarsolyában. (Ahogy a Microsoftéban is – ők majd júliusban fognak robbantani az Xbox Game Studios-projektekkel…)

Lent képeken és videókon is láthatjuk a PlayStation 5 mind a két kiadását, ahogy a DualSense kontrollert is. Itt kihangsúlyoznánk, hogy a konzol(ok) árazását nem jelentették be! Ezzel pedig a Microsoft térfelére csapták át a labdát, hogy talán ők fognak majd először árat mondani… és ezzel erősödhetnek azok a pletykák, miszerint a Sony augusztusban is készülni fog valamilyen műsorral, ahol már talán az év végén érkező PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition árcímkéjét is bemondhatják. A képeken láthatunk még pár kiegészítőt: egy töltőállomást a DaulSense-nek, egy kamerát, a Pulse 3D-s wireless headsetet, illetve egy távirányítót.

A digitális verziót itt azért megvédenénk: már közel 50-50%-os arányban zajlanak a lemezes/bolti és a digitális (PlayStation Store) értékesítések… és az olcsóbb árat visszahozhatják a nagyobb digitális értékesítésbeli haszonkulccsal. Üzleti szempontból tehát van értelme.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu