PlayStation 5: nagyobb az érdeklődés iránta?

A Sony új konzolja (aminek felületén a DualSense-hez hasonlóan gravírozva megtalálhatjuk a PlayStation-gombok ikonjait) újít a kezelőfelülettel is.

A ResetErán találtuk, hogy Matt MacLaurin, a kezelőfelületért felelős alelnök a LinkedInen egy kommentben beszélt a PlayStation 5 kezelőfelületéről. Azt állítja, hogy a kezelőfelületért felelős csapatának munkáját hamarosan (augusztus?) megtekinthetjük. Kicsit pragmatikusabbnak ígéri a felületet, de 100%-ban átgondolták a PlayStation 4 interfészét, de lesznek „eléggé eltérő, új koncepciók” is. Egy másik kommentben hozzátette, hogy izgatott: praktikusnak tartja a kezelőfelületet, de teljesen új vizuális nyelvet alkottak, miközben a felhasználói felületet teljesen átépítették. Ha pillanatok alatt megszokhatjuk a PlayStation 4 után a PlayStation 5 UI-jét, akkor nem lesz miért aggódnunk még úgy sem, hogy MacLaurin szerint alig pár pixelt őriztek meg a PlayStation 4-ből, és fontosnak tartotta kiemelni, hogy a teljes kezelőfelületen ezredmásodpercek (tehát pillanatok) alatt mozoghatunk. Tehát gyors lesz. Aki pedig fekete PlayStation 5-öt szeretne, talán örülhet – azt is elmondta, hogy lesznek különleges kiadások a PlayStation 5-ből, mert az eddigiekhez képest jóval testreszabhatóbb lesz az új konzol.

A DFC Intelligence arról ír, hogy szerintük a PlayStationös események iránt nagyobb érdeklődés mutatkozik, mint az Xboxos rendezvények esetében. Az egyik mérőpontja ennek a piaci elemző cégnek az, hogy egy új konzol esetében mennyi nem ipari fogyasztó keresi fel őket a termékbemutató eseményekkel kapcsolatokban. Május 7-étől kezdve havi bemutatókat tart a Microsoft, de az Xboxos műsorok iránti érdeklődés szerintük utcahosszal lemaradt a június 11-ei PlayStation 5: The Future of Gaming műsorral összevetve – és emiatt a Microsoft akár ki is hagyhatja a júniusi programot… A DFC hozzátette, hogy a Sony eddig talán visszafogta a nagyobb bejelentéseket. Ők lemaradásban is vannak az előfizetésekkel (PlayStation Now: 2,2 millió előfizető – eközben az Xbox Game Passnak több mint 10 millió van…)

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a CNET-nek adott interjújában kiemelte, hogy 11-étől kezdve látni fogják, hogy mennyi előrendelés érkezik a PlayStation 5-re, és ebből ki tudják számolni, hogy mekkora kereslet lesz az új konzolra, amikor is az begurul a boltokba az év végén. A Sony számára most sok komoly munkálat kezdődik. Ez valahol egybe esik azzal, amiről áprilisban a Bloombergen keresztül mi is tudósítottunk – akkor azt hallottuk, hogy a Sony kevesebb konzollal számolhat az idei év során a koronavírus-világjárvány miatt. Most pedig lehet, hogy változtatniuk kell az elképzelésükön, ha a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is komolyabb előrendeléseket mutat fel.

Persze a még be nem jelentett árakon (két modell, jogos a többes szám…) sok minden múlhat.

Forrás: WCCFTech, PSL, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu