Walkcar: elektromos meghajtású, hibrid „görkorcsolya” az új japán őrület [VIDEO]

TECH HÍREK – Lépj rá és gurulj, mint a gördeszkások! A legújabb mikromobilitási eszközben, a Walkcar nevű kütyüben egy kisebb villanymotor állítja elő a mozgási energiát, a legnagyobb sebesség így 16 km/óra.

Egyfajta görkorcsolyát és gördeszkát is kínál egyben a Walkcar, amelyet ugyanakkor nem „saját erőből” kell hajtani, hanem egy villanymotor teszi ezt meg helyettünk. A PosztmodeM tegnap felvett műsorában, amelyben jómagam is részt vettem (a teljes adás rövidesen kint lesz, a videót lent láthatjátok) beszélgettünk erről a laptop méretű kis eszközről, amelyet a Cocoa Motors nevű cég forgalmaz. A belvárosi közlekedésre nagyszerűen alkalmas kütyü elfér egy táskában.

Ahogy a képen és a PosztmodeM videóban is látható, négy keréken tudunk gurulni ezzel az elegáns kis hibrid „korcsolyával”, amelyek a négy sarokban vannak elhelyezve. A két első kerék fix, az irányítani a két hátsó, forgatható kerékkel tudjuk a Walkcart. A Cocoa Motors azt állítja, hogy a kerekek tökéletesen fel vannak függesztve az eszközre.

Kormányozni úgy tudunk, hogy jobbra, vagy balra hajlunk el a testünkkel, a gyorsítás, vagy fékezés esetében pedig előre, vagy hátra kell hajolnunk.

Folyamatosan, „Sport módban”, feltöltés nélkül 5 km-t képes megtenni a Walkcar, amíg a 68Wh aksija le nem merül – „Eco módban” ez 7 kilométerre módosul. Arra azért nem szabad számítani, hogy Flash módjára száguldhatunk végig az utcákon az eszközzel, lévén a Sport mód is csak 16 km/órás sebességet biztosít, az Eco mód pedig még lassabb: 10 km/óra. A gördeszkás sebesség-őrültek tehát nem ezzel fogják a haverokat elkápráztatni.

Ami a súlyát illeti, a kütyü mindössze 2.9 kg-os, amely nagyjából egy még fejlődésben lévő, egyéves macska súlyának felel meg, szóval a táskánkat nem fogja lehúzni, viszonylag könnyedén hordozhatjuk és bármikor elővehetjük.

A Walkcart egyelőre csak Japánban lehet kapni, 198,000 yen áron, ami nagyjából 542,000 Ft-nak felel meg, tehát nem olcsó ez a kis kütyü. Hogy mikor fogják forgalmazni a Walkcart a világ többi táján (illetve Magyarországon), arról még nincs információ.

Források PosztmodeM Antivírus, 2020.06.16/1. Electrek

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu