Xbox Series S: alálicitál a PlayStation 5 Digital Editionnek?

A PlayStation 5-ből jelenleg két variáns hivatalos. A next-gen Xboxból pedig egy. De állítólag már nem sokáig.

A Beyond3D fórumon a korábban már hitelesnek bizonyuló eastmen azt írja, hogy az Xbox Series S (mi így hívjuk a Microsoft elnevezési stratégiája miatt a Lockhart kódnevű konzolt) fele annyi (!?) lesz, mint az Xbox Series X. Azt hallotta a legutóbb, hogy a Microsoft 400 dolláros árat tervez, így az Xbox Series S akár 200 dolláros (~75-80 ezer forintos) áron lehet majd az év végétől kapható! Nem biztos viszont a végleges árban. Úgy gondolja, hogy a PlayStation 5 500/600 dollár körül lesz (az előbbit hallottuk már!), így a Microsoft 200/400/500 dollárral tervezhet.

Ez eléggé agresszív stratégia volna, de ne feledjük: a redmondiaknak a Windows operációs rendszer termeli a pénzt, nem beszélve az Xbox Game Pass előfizetői rendszerről. A posztoló szerint a konzolos veszteségeket a játékértékesítésekből származó nagyobb százalékos arányból és az előfizetésekből visszaszerezné, és az árazás a Sony stratégiáján múlik: ha a „kékek” magasabbra lövik be a PlayStation 5-öt, akkor a Microsoftnak nem kell olyan alacsony áron kiadni a next-gen Xboxot.

A forrásaiból azt hallja, hogy a július az iparról szól, és az Xboxos rendezvényen komoly támadást tervez a Microsoft: a „zöldek” szerinte évek óta tervezik a stratégiát, hogy a Google-t (Stadia!), az Amazont (tervezik a játékstreamelést…), az Apple-t (Apple Arcade), a Sony-t (PlayStation Now, mondjuk a Sony és a Microsoft a felhő alapú technológiákon közösen dolgozik…), és még a Nintendót is felrázzák. Így az árat is júliusban fogják bejelenteni.

Szerinte a Lockhart/Xbox Series S fontos lesz a stratégiájukban. Az alacsony belépői árral biztosítani tudják, hogy a hardver képes legyen kihasználni az új tömörítési technikájukat, amit az xCloud fog a következő néhány év során használni. Az a céluk a gyengébb konzollal, hogy eddig hallatlan árazást célozzanak be, és később állítólag az Amazon Fire TV (az kb. akkora, mint egy pendrive…) méretére akarják lezsugorítani ezt a modellt. De így is szerinte meg fogunk lepődni az első Lockhart méretén… de ebből kiolvashatjuk, hogy a Microsoft a videojátékok Netflixét szeretné összehozni.

Az Xbox Series S/Lockhart bejelentésére még várnunk kell talán júliusig. Ne feledjük, hogy mindez jelenleg nem hivatalos információ!

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu