Death Stranding: várható a folytatás? Hideo Kojima mintha erre utalna

Hideo Kojima, a Metal Gear Solid-sorozat atyaúristene és a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, illetve a Death Stranding direktora kirakott pár új képet a Twitterre, amelyek erre utalhatnak.

Kojima konkrétan e képekkel azt szerette volna bemutatni, hogy az alkotói folyamat hogyan működik nála. Azonban a kirakott alkotásokon olyan dolgokat is megfigyelhetünk, amelyek mintha sci-fi és horrorelemeket egyaránt tartalmazó hordárjáték folytatására utalnának.

Az első ilyen kép talán túlságosan félreérthetetlen – így épp emiatt nem feltétlen a folytatásra utalhat, lévén ezen egy BB-t, a játék jól ismert csecsemőt „egységét” láthatjuk, mint akivel a Death Strandingben a láthatatlanul lebegő hullákat fedezhettük fel.

Ennél sokkal inkább izgalmasabb a második kép, amelyen űrhajóra emlékeztető jármű koncepciós rajzát láthatjuk, melynek oldalára a BRIDGES szó van pingálva. Ez az ikonikus név többször szerepel a játékban, hiszen a főszereplőt, Samet is így hívják, továbbá annak a szervezetnek is a neve, amelynek Sam dolgozott és a Death Strandingben próbálja ismét összekötni a szétdarabolt Egyesült Államokat. A kép alján a „leszálló hajó” feliratot is olvasni lehet.

Nyilván, e képek alapján még nem lehet biztosra menni, de azért érdekes gondolat, hogy Kojima talán megpróbálkozik a Death Stranding folytatásával, amely esetleg a világűrben játszódik. Mivel a Death Stranding rendkívül jól szerepelt a kasszáknál – annak is ellenére, hogy eléggé megosztó lett az eleinte kicsit lassan beinduló játékmenetével, illetve formabontó történetével. Viszont a befejezés után abszolút kézenfekvő lenne egy olyan folytatás, amely a világűrben játszódik, sokat ki lehetne hozni egy ilyen ötletből.

Akármin is dolgozik a korszakalkotó játékairól ismert fejlesztő, az persze nem fog rögtön elkészülni. Állítólag Kojima a hónap elején törölt egy projektet, ami egyébként akár a Death Stranding folytatása is lehet (és csak e volt projekt koncepciórajzát mutogatta, hagy rágódjon rajta a sajtó) így tehát ez a mostani egy vadonatúj tervezet. A Death Stranding PC-s verziójára alig több, mint két hetet kell várnunk, ugyanis július 14-én kerül a boltokba.

A Death Stranding tesztjét itt olvashatjátok, a PosztmodeM bemutatóját, melyen Szilágyi Árpád, Keleti Arthur és jómagam mutattuk be a játékot nemrég, alant láthatjátok.

Forrás: Hideo Kojima Twitter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu