Xbox Series S: a PlayStation 5-énél gyorsabb processzor?

A gyengébbnek nevezett next-gen Xbox is gyorsabb processzorral rendelkezhet, mint a Sony PlayStation 5.

A Lockhart kódnevű Xbox Series S-ről (az Xbox One X, Xbox One S elnevezési stratégia után hívjuk így a hivatalosan még be sem jelentett konzolt) hallottunk már egyet s mást. 7,5 GB használható memória, 4 TFLOPS számítási teljesítményre képes GPU, az Xbox Series X-szel azonos órajelen futó processzor, 1440p/30FPS vagy 1080p/60FPS opció a fejlesztőknek, könnyű profilozás a fejlesztőkészleten…

És most Tom Warren a The Verge-től ismét megszólalt a Twitteren (tőle származnak az eggyel korábbi bekezdésben említett információk): most azt állítja, hogy a Lockhart processzor gyorsabb lesz a PlayStation 5 CPU-jánál (pedig mindegyik next-gen masina az AMD Ryzen Zen 2 architektúrára alapul). Ez eléggé komoly meglepetés, de az, hogy hardveres sugárkövetés (ray tracing) lesz ebben a konzolban, nem. Még hozzátette, hogy a PC-s fejlesztők már jóformán évtizedek óta több GPU-ra fejlesztenek. Mi meg erre reflexből visszavághatunk, hogy PC-sedik az Xbox.

Erre Warren ezt a választ kapta, hogy a fejlesztőknek akkor le kell butítaniuk az Xbox Series S-re a játékaikat (és ugye a Microsoft nem fogja hagyni, hogy CSAK Xbox Series X-re fejlesszenek!). Ő pedig tromfolt: szerinte akkor aggódnunk kellene, mert a PlayStation 5 visszafogja a következő generációs játékokat a válaszoló világában.

De az Xbox 20/20 program kihagyta a júniust. Az volt a Microsoft terve, hogy havonta tájékoztasson minket az Xbox Series X-ről, az Xbox Game Passról, vagy a first-party (belsős, Xbox Game Studios – innentől XGS) játékokról. A júniusra tervezett műsort állítólag átrakták augusztusra, miközben a júliusi XGS-bemutató biztosan megtörténik. Az Eurogamer szerint a Lockhartot júniusban mutatták volna meg nekünk. Mivel ez a site abszolút az egyik legmegbízhatóbbnak nevezhető, érdemes hinni nekik…

Az Xbox Series X és az Xbox Series S is valamikor az év végén indulhat. Látván, hogy a Sony is kapásból a PlayStation 5-ből két kiadással kezd (PlayStation 5 Standard Edition, és a Blu-ray meghajtót nélkülöző PlayStation 5 Digital Edition), talán a Microsoft is hasonlóan cselekszik majd.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu