PlayStation 5: a használt játékok is jogosultak a frissítésre

Az ingyenes PlayStation 5-ös frissítéseknél a használtan megvett lemezes PlayStation 4-es játékok is használhatóak lesznek.

A Sony Interactive Entertainment szóvivője egy japán website-nak, a GameSparknak mondta el, hogy a használt PlayStation 4-es lemezek révén frissíthetünk a PlayStation 5-ös kiadásra is, így nem kell újan megvenni az adott játékot (mondjuk a Cyberpunk 2077-et), hogy a next-gen kiadáshoz is hozzáférhessünk. Ez kedvezően hangzik, ám a szóvivő nem tudta megerősíteni, hogy kell-e a PlayStation 4-es lemez a frissített kiadás futtatásához. (Erre több példa is volt a PlayStation 3 -> PlayStation 4 frissítéseknél, emiatt pedig ez a kérdés teljesen jogos.)

A GameSpark a visszamenőleges támogatásról is érdeklődött. Sajnos a SIE szóvivőjéből nem tudtak új részleteket kihúzni. Az illető nem válaszolt a teljes visszamenőleges támogatással kapcsolatos kérdésre. (Azaz: nem mondott semmit sem arról, hogy a PlayStation első három generációjára megjelent játékok is működni fognak-e az új készüléken.) Ez viszont gyanús: volt olyan pletyka már októberben is, hogy mindegyik PlayStation-ös játék natív módon fog futni az új konzolon (azaz nem lesz streamelés – tehát nem lesz PlayStation Now…), és mivel a Sony nem tagadta a felvetést, valami itt készülhet.

Itt azért megismételnénk, hogy a Sony nem rendelkezik konkrét PlayStation 5-ös frissítési programmal – a Microsoftnál ez lenne a Smart Delivery. Igaz, Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója talán pont emiatt mondta, hogy a SIE igyekszik csak a PlayStation 5-ön elérhető élményeket készíteni, azaz cross-gen first-party (tehát belsős!) exkluzív címek nem nagyon lesznek. Ezért is hagyja a Sony a kiadókra, hogy ők döntsenek az ingyenes frissítésekről – a Bungie is követi a CD Projekt RED példáját, így a Destiny 2 is gond nélkül elérhető lesz a játékosoknak, ha a next-gen konzolokra váltanak majd.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition (ennek nem lesz lemezmeghajtója) az év végétől lesz kapható.

Forrás: WCCFTech ()

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu