Elhunyt a filmzeneszerző legenda: Ennio Morricone

MOZI HÍREK – 92 éves korában elhunyt Ennio Morricone, a világ egyik leghíresebb, legnagyobb zeneszerzője.

A 24.hu írása szerint Ennio Morricone pár nappal ezelőtt elesett és eltört a combcsontja, halálát a törés komplikációi okozták.

Egy személyes vallomás: Morricone gyerekkorom óta a legmeghatározóbb filmes zeneszerző, minden egyes filmzenéjét szinte betéve ismerem és imádom, van, hogy hetente többször is meghallgatom. Mestermunkái nemcsak szinte „együtt éltek” azokkal az filmes alkotásokkal, amelyeknek a zenéit szerezte, hanem egészen új szintre emelte azokat. Sergio Leone westernfilmjei sosem váltak volna azokká a legendás mesterművekké, ha nincs mellettük ott Ennio Morricone. Ugyanezt elmondhatja tömérdek más filmrendező is: Ennio Morricone zenés betétjei még a közepesebb filmeket is emlékezetessé tették. Cikkünket frissítjük, ha új információkat tudunk meg a Mester haláláról.

Nyugodjék békében!

Forrás: 24.hu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu