Külön közvetítést kap a DualSense! [VIDEO]

Ezt is megéltük: egy kontroller kap egy élő adást.

Geoff Keighley bejelentette, hogy a mai nap folyamán, magyar idő szerint este hat órakor egy részletesebb áttekintéssel jelentkezik a DualSense kontrollerről. Ezt az adást a YouTube-on, illetve a Twitchen egyaránt figyelemmel követhetjük. A műsor amúgy a Summer Game Fest 2020 része, ezért is érintett Keighley (akit a The Game Awards műsorvezetőjeként és producereként is ismerhetünk) a Sony kontrollerének bemutatójában. Keighley megerősítette még azt is, hogy az adás során interjút fog készíteni Eric Lempellel, aki a PlayStation nemzetközi marketinges vezetőjeként talán érdekességeket is mondhat a PlayStation 5-ről a mellé érkező új kontroller mellett.

A kontrollerről amúgy Keith Lee, a Godfall rendezője a GameSpotnak elmondta, hogy számára a sztereó vibráció izgalmas a DualSense-ben, illetve a ravaszokban alkalmazható ellenállás is jó ötlet szerinte. Ezekkel érzékeltetheti, ha a fegyverünket egy másikhoz csapjuk, és az ebből következő rezonancia, rezgés bizsergő hatást kelthet a kezeinkben. Ha pedig a talajon csúszunk (és itt mindegy, hogy milyen felszínről van szó – a talaj, homok, víz is jó példa itt), és a rezgéseken keresztül itt is érezni fogjuk az adott felülethez viszonyítható érzést – az élmény megteremtésében ezért nagy szerepet játszik Lee szerint a DualSense is.

A Young Horses, a Bugsnax fejlesztőcsapata is azt mondja, hogy bár eddig mostanában mindegyik konzol, vagy legalábbis annak kontrollere rendelkezett rezgő, vibráló funkcióval, a DualSense haptikus visszajelzéséhez hasonló érzékeny és bonyolult érzést még nem tapasztalt a stúdió. (Persze azért itt-ott vannak túlzások: a fegyverek egymáshoz csapódását a teljes testünkön kellene érezni. Nem csak a kezünkön.)

A PlayStation 5 (amiből a hagyományos PlayStation 5 Standard Editionön túl egy olcsóbb, Blu-ray meghajtót nélkülöző, így kizárólag digitális, és internetkapcsolatot igénylő PlayStation 5 Digital Edition is lesz), illetve a mellé érkező DualSense kontroller is valamikor az év végén, nagy eséllyel novemberben fog elstartolni. A pontos árazás és megjelenési dátum még nem ismert.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu