Újabb ütősnek ígérkező PlayStation 5-funkcióra derült fény?

A Sony és a szabadalmak egymástól elválaszthatatlanok… csak eléggé sokat megtalálunk belőlük.

A Comicbook számolt be a Sony Interactive Entertainment által nemrég bejegyzett szabadalomról, ami a PlayStation 5 egyik, még be nem jelentett funkciójáról szólhat. (Nem hivatalos még, ezért teljesen érthető a feltételes mód.) Eszerint a PlayStation Networkön keresztül az elmentéseinket megoszthatjuk a játékokból.

Itt azért pontosítani kell. Egy megosztással kapcsolatos metódusról szól a védjegy, és a rendszer révén a játékosok a saját tutorialjukat, illetve játszható demóikat oszthatják meg a Sony hálózatán. Ez olyasmi, amit a Sekiro: Shadows Die Twice fog kapni az október végén érkező frissítésben (erről már részletesen írtunk), ugyanis ott felvehetjük a legjobb mozdulatainkat, és megoszthatjuk másokkal azokat.

Bár ez még nem lett bejelentve, ez alátámaszthatja a DualSense kontrolleren a Create, alkotó gombot. A DualShock 4-en Share, megosztó gombként ismerjük ezt, de a next-gen „dzsojsztiken” több funkcióra lesz képes ez az alkalmatosság. Ha a felvételeket könnyedén meg lehet teremteni, akkor ezzel a Sony egy nagyot húzhat, de persze lehet, hogy eközben a Microsoft is előrukkol egy hasonló megoldással az Xbox Series X-nek… ha a szabadalom tartalma tényleg ott lesz a konzol bolti verziójában.

Eközben a Redditen egy felhasználó megosztott néhány új részletet a DualSense-ről, amit aztán törölt, de mi a megmenekített változatot linkeltük belőle. Biztosan nem hasraütés módjára írt arról, amit megosztott, ugyanis itt egy rövid videó is, amin elég szépen megvizsgálhatunk egy prototípus DualSense kontrollert is, amit talán nem egy 3D-s nyomtatóval hozott létre. A poszt szerint a DualSense akkumulátorját tovább nyúzhatjuk, mint a DualShock 4-ét.

Állítólag 3-4 órával tovább szorongathatjuk a kontrollert, mielőtt az lemerülne, és ez feltehetőleg a kisebb, kevésbé világító LED-csík miatt lehetséges. De ezzel a PlayStation VR-t nem fogja támogatni… Hacsak nem jön belőle egy új verzió, és a Resident Evil: Village új szivárgása révén ezt a témát is érintettük. A gombok hasonlóak a DualShock 4-en érzékelhetőekhez, viszont a tapipad „jobban reagál”, illetve „klikkelő” érzésű.

Az L1 és az R1 gombok ravaszként hatnak, ugyanis le lett bennük cserélve a klikkelő mechanizmus. Az L2, R2 gombokat nehezebb lenyomni még a feszültségi pontok aktiválása nélkül is. Sajnos a haptikus visszajelzésről és a mikrofonról nincs új információnk. A kontroller állítólag kényelmesebb, mint a DualShock 4, és kevésbé tűnik bumfordinak (mondjzk az eredeti Xbox-kontrollert nem fogja semmi sem felülmúlni…). Az érdekes, ugyanis a DualSense nagyobb a DualShock 4-nél. Talán jobb az ergonómia?

Mindez még nem hivatalos. A PlayStation 5 Standard Edition és a Blu-ray meghajtót kispóroló PlayStation 5 Digital Edition az év végétől lesz kapható.

Forrás: DualShockers, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu