Ubisoft: búcsú a lemezektől, avagy beköszönt a digitális kor

A Ubisoft üzenetet küldött az Xbox-felhasználóknak: ők már letöltőkódot kapnak a játékaik különleges kiadásai mellé is.

 

Pár napja elárasztotta a panaszáradat a fórumokat és a közöségi hálót a Ubisoft egy igen meglepő döntése miatt. A francia vállalat ugyanis üzenetet küldött a játékaik különleges kiadásait Xbox One-ra és Xbox Series X-re előrendelő vásárlóinak, hogy ők már nem kapnak lemez kópiát a játékból, csak egy letöltőkódot.

Köszönjük, hogy előrendelte az Assassin’s Creed: Valhalla Collector’s Edition-t Xbox-ra a Ubisoft Store áruházából! Felhívjuk figyelmét, hogy változtatás történt a játék megjelentetése körül, így fizikai kópia, azaz lemez helyett digitális verziót kap majd a játékból.” – olvasható az üzenet. Habár most már tudjuk, hogy ezek a verziók Xbox-on csak digitálisan lesznek elérhetőek, de ezt nem jelezték előre, s így a vásárlók joggal feltételezhették, hogy ha már különleges 199 €-os Special Edition-ökről van szó, akkor lemezt is kapnak a kiadáshoz.

 

 

Hatalmas felháborodás követte a döntést, képzeljük csak el, mit érezhettek az előrendelők. Most a Ubisoft oldalán még alaposabban belementek a részletekbe. Egyik az, hogy megerősítették, hogy az Xbox-felhasználók valóban csak egy letöltőkulcsot kapnak majd, miközben azt is megszellőztetik, hogy a PlayStation tulajok ennek ellenére lemezes kópiát kapnak majd a játék(ok)ból. Még a közismert belsőember, Shinobi is azt az infót szivárogtatta ki, hogy azok, akik a Sony konzoljaira, PS4-re és PS5-re vásárolják meg a játékot, azok megválaszthatják majd, hogy lemezen vagy digitális kód formájában kérik a játékot.

Tehát így járt a Watch Dogs Legion, az Assassin’s Creed Valhalla és a Far Cry 6 különleges kiadása, pedig ez a három játék lesz a legerősebb cím a Ubisoft kínálatában az elkövetkező időszakban…

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu