Menu

Ubisoft: búcsú a lemezektől, avagy beköszönt a digitális kor

A Ubisoft üzenetet küldött az Xbox-felhasználóknak: ők már letöltőkódot kapnak a játékaik különleges kiadásai mellé is.

 

Pár napja elárasztotta a panaszáradat a fórumokat és a közöségi hálót a Ubisoft egy igen meglepő döntése miatt. A francia vállalat ugyanis üzenetet küldött a játékaik különleges kiadásait Xbox One-ra és Xbox Series X-re előrendelő vásárlóinak, hogy ők már nem kapnak lemez kópiát a játékból, csak egy letöltőkódot.

Köszönjük, hogy előrendelte az Assassin’s Creed: Valhalla Collector’s Edition-t Xbox-ra a Ubisoft Store áruházából! Felhívjuk figyelmét, hogy változtatás történt a játék megjelentetése körül, így fizikai kópia, azaz lemez helyett digitális verziót kap majd a játékból.” – olvasható az üzenet. Habár most már tudjuk, hogy ezek a verziók Xbox-on csak digitálisan lesznek elérhetőek, de ezt nem jelezték előre, s így a vásárlók joggal feltételezhették, hogy ha már különleges 199 €-os Special Edition-ökről van szó, akkor lemezt is kapnak a kiadáshoz.

 

 

Hatalmas felháborodás követte a döntést, képzeljük csak el, mit érezhettek az előrendelők. Most a Ubisoft oldalán még alaposabban belementek a részletekbe. Egyik az, hogy megerősítették, hogy az Xbox-felhasználók valóban csak egy letöltőkulcsot kapnak majd, miközben azt is megszellőztetik, hogy a PlayStation tulajok ennek ellenére lemezes kópiát kapnak majd a játék(ok)ból. Még a közismert belsőember, Shinobi is azt az infót szivárogtatta ki, hogy azok, akik a Sony konzoljaira, PS4-re és PS5-re vásárolják meg a játékot, azok megválaszthatják majd, hogy lemezen vagy digitális kód formájában kérik a játékot.

Tehát így járt a Watch Dogs Legion, az Assassin’s Creed Valhalla és a Far Cry 6 különleges kiadása, pedig ez a három játék lesz a legerősebb cím a Ubisoft kínálatában az elkövetkező időszakban…

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu