Permadeath lesz a Watch Dogs: Legionban is

A The Last of Us Part II-ben is benn van a „meghalsz, kezdheted újra” játékmód (erről tegnap is szó esett), és a DOOM Eternal is rendelkezik ezzel – a Ubisoft sem akar kimaradni ebből.

Clint Hocking, az új Watch Dogsot fejlesztő Ubisoft Toronto kreatív rendezője tartott nemrég a Redditen egy AMA-t (kérdezz-felelek), és itt felütötte a fejét a Permadeath mód. Erről Hocking egy kicsit részletesebben beszélt.

Hocking azt mondja, hogy ez egy lehetőség a játékban, azaz nem lesz kötelező így játszani. Képesek leszünk egy karakterhez ragaszkodni a végigjátszás során (legalábbis addig, amíg nem jut kórházba vagy börtönbe), és a kivétel ez alól csak az, amikor valaki másra szükségünk lesz – biztos lesznek meghatározott jelenetek, ahol egy fontosabb karakterre kell váltanunk a történet előregurítása miatt.

A Permadeath mód esetén bekövetkezhet a jó öreg Game Over is. Ez akkor történik, ha mindegyik karakterünk halott, börtönben van, vagy kórházban fekszik, és már nincs a légiónkból (a játék alcíme nem véletlen). Ekkor újra kell kezdenünk a történetet a legelejéről (ahogy ez egy Permadeath, magyarul végleges halál módtól el is várható). Ki lehet kapcsolni a játék során ezt, de ha ezt megtesszük, akkor ez végleges marad! Nem lehet úgy csalni, hogy játék közben kilőjük az opciót, hogy később visszaállítsuk – ekkor bizony újra kellene kezdeni a Watch Dogs: Legiont.

Függetlenül attól, hogy Permadeath-ben játszunk vagy sem, az ügynökeink kis ideig tehát kieshetnek a harcból, ha letartóztatják őket, vagy ha megsérülnek. Ekkor viszont a mi oldalunkra állíthatunk több karaktert is, hogy csökkenjen ez az idő, de nekik orvosnak vagy rendőrnek kellene lenniük – ők felgyorsítják ezt a folyamatot. A Permadeath viszont nem lesz ott a multiplayerben: a fejlesztők elég korán rájöttek, hogy sok a véletlenszerűség, és ezzel nem lett volna a játék szórakoztató. A multiplayerről nemsokára (Gamescom?) beszélni fognak.

A Watch Dogs: Legion október 29-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára, és PC-re (UPlay / Epic Games Store, és feltehetőleg kötelező internetkapcsolat, de minimum Denuvo). A PlayStation 5 és az Xbox Series X is megkapja majd, nagy eséllyel nyitócímként.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)