Vigor: tovább terjeszkedik a Bohemia free-to-play looter-shootere [VIDEO]

Az Xbox One-os debütálás után végre más konzolok is megkapják a Vigort.

A fejlesztők közleménye szerint először a Nintendo Switch kap egy kis változást – bár itt már július 8-a óta fut a játék, itt 20 dollárért (euróról számítva ~7200 forintért) lehet csak a Founder’s Pack megvásárlásával elérni a Vigort, de szeptember 23-án free-to-play modellre vált a játék a Nintendo három és fél éves, és azóta elég szép sikereket elért hybrid platformján. A következő a sorban feltehetőleg a PlayStation 4 lesz – a Sony most már eléggé koros, és nemsokára utódot kapó konzolja november 25-étől teszi elérhetővé a Microsoft Store-on (Xbox One-on!) 2019 augusztusa óta játszható Bohemia-terméke. Az előző mondatban nem véletlen a feltételes mód – a PlayStation 5 portot is bejelentették, de ez az év végi, karácsonyi rohamban jön. Ezzel pedig lehet, hogy a Bohemia csak takarni kívánja a next-gen „játékállomás” megjelenési dátumát. (Tegnap erről már részletesen szó esett.)

A Vigor egy free-to-play looter-shooter amúgy, ahol a háború utáni Norvégiában kell menedéket építenünk. Vége a nukleáris háborúnak, és Európa romokban hever – az északi ország lett az utolsó mentsvár. Nem muszáj harcolni: akár azzal is nyerhetünk, ha erőforrásokat találunk, igaz, ezzel azért kockázatot is vállalunk, viszont a fontos felszereléseket azért így is valahogy meg kell találni. Az emberiség elesett, és nem figyelünk, akkor majd mi is. 8-12 fő játszhat amúgy, szóval ez nem az a szokásos battle royale, ahol akár 100-an, a következő konzolgenerációban pedig akár 200-an is egymásnak eshetnek…

Nagy meglepetés, hogy a Bohemia eddig kihagyta a PC-s ziccert ezzel a játékkal – azért manapság ilyen műfajban ritkán látunk konzol-exkluzív címet. Pláne olyat, ami először csak Xbox One-ra jött ki. De most már a Switch-en is fut a Vigor, aztán az év végére a PlayStation 4 és a PlayStation 5 is megkapja a norvég menedéképítősdit.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu