Vigor: tovább terjeszkedik a Bohemia free-to-play looter-shootere [VIDEO]

Az Xbox One-os debütálás után végre más konzolok is megkapják a Vigort.

A fejlesztők közleménye szerint először a Nintendo Switch kap egy kis változást – bár itt már július 8-a óta fut a játék, itt 20 dollárért (euróról számítva ~7200 forintért) lehet csak a Founder’s Pack megvásárlásával elérni a Vigort, de szeptember 23-án free-to-play modellre vált a játék a Nintendo három és fél éves, és azóta elég szép sikereket elért hybrid platformján. A következő a sorban feltehetőleg a PlayStation 4 lesz – a Sony most már eléggé koros, és nemsokára utódot kapó konzolja november 25-étől teszi elérhetővé a Microsoft Store-on (Xbox One-on!) 2019 augusztusa óta játszható Bohemia-terméke. Az előző mondatban nem véletlen a feltételes mód – a PlayStation 5 portot is bejelentették, de ez az év végi, karácsonyi rohamban jön. Ezzel pedig lehet, hogy a Bohemia csak takarni kívánja a next-gen „játékállomás” megjelenési dátumát. (Tegnap erről már részletesen szó esett.)

A Vigor egy free-to-play looter-shooter amúgy, ahol a háború utáni Norvégiában kell menedéket építenünk. Vége a nukleáris háborúnak, és Európa romokban hever – az északi ország lett az utolsó mentsvár. Nem muszáj harcolni: akár azzal is nyerhetünk, ha erőforrásokat találunk, igaz, ezzel azért kockázatot is vállalunk, viszont a fontos felszereléseket azért így is valahogy meg kell találni. Az emberiség elesett, és nem figyelünk, akkor majd mi is. 8-12 fő játszhat amúgy, szóval ez nem az a szokásos battle royale, ahol akár 100-an, a következő konzolgenerációban pedig akár 200-an is egymásnak eshetnek…

Nagy meglepetés, hogy a Bohemia eddig kihagyta a PC-s ziccert ezzel a játékkal – azért manapság ilyen műfajban ritkán látunk konzol-exkluzív címet. Pláne olyat, ami először csak Xbox One-ra jött ki. De most már a Switch-en is fut a Vigor, aztán az év végére a PlayStation 4 és a PlayStation 5 is megkapja a norvég menedéképítősdit.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu