Mátrix 4: Hugo Weaving (Smith ügynök az előző részekben) elmondta, miért nem szerepel benne

MOZI HÍREK – Az utolsó Mátrix-filmben Smith ügynök megsemmisült, ám nem ez volt az oka, amiért végül is Hugo Weaving kimarad a Mátrix 4-ből.

Bár titkon reménykedtünk, de senki sem gondolta volna, hogy valaha is megtörténik, hogy a Mátrix folytatása elkészül, sőt, még az azóta veterán sztároknak tekinthető Carrie-Anne Moss és Keanu Reeves is visszatérnek. A projekten most már nem Lily Wachowski nem dolgozik, csak a testvére, Lana Wachowski, viszont lesznek még hiányzók a régi stábból. Először is nem találkozunk a Laurence Fisburne által megformált Morpheus-szal, aki azt nyilatkozta, hogy meg sem keresték a szereppel, illetve nem lesz jelen Neo ősrégi ellenfele, Smith ügynök sem, akit Hugo Weaving alakított oly emlékezetesen mind a három Mátrix filmben.

A brit-ausztrál származású Weaving a ComingSoon-nak adott egy exkluzív interjút, amelyben pontosan erre a kérdésre válaszolt, tehát hogy miért nem láthatjuk őt a Mátrix 4-ben. Arról beszélt, hogy Lana még 2019 elején kereste fel, tehát egyértelműen számított rá, ami már csak azért sem meglépő, hiszen a Mátrix-trilógia után is egyik kedvenc színésze volt a Wachowski-testéreknek, hiszen olyan filmekben szerepelt, mint a V mint vérbosszú (itt ő alakította a főszerepet) vagy a Felhőatlasz. Weaving arról is mesélt, hogy forgatókönyvet olvastak Carrie-Anne Moss-szal, Keanu Reeves-szel és másokkal is, és bár Hugo Weaving nem mindenben volt elragadtatva szkript tekintetében, azonban nem ez volt az igazi probléma, amiért végül is ő kimaradt a filmből.

A színész arról is beszélt, hogy bár nagyon sok minden tetszett neki a forgatókönyvben, de azért voltak a gyengébb pontjai, amelyek elbizonytalanították. Ennek ellenére is elvállalta ismét Smith ügynök szerepét, egyetlen egy probléma volt csak. Hugo Weaving ugyanis a londoni National Theaternek dolgozott 2019 áprilistól novemberig, viszont a Mátrix 4. forgatásán éppen pont az ő jelenetei jöttek volna tavaly februártól májusig, vagyis a két munkája ütközött.

Ettől független Hugo Weaving nem akart nemet mondani a projektre, így tehát azon agyaltak még és arról folytak a tárgyalások, hogy 2019 májusában, júniusában és júliusában leforgatják a jeleneteit, illetve még Weaving gázsijáról is szó esett. Azonban Lana Wachowski teljesen hirtelen úgy döntött, hogy ez így nem lesz működőképes, és azonnal berekesztette a tárgyalásokat. Weaving szomorú, mert szívesen dolgozott volna újra együtt a csapattal, viszont tiszteletben tartja Lana döntését. Persze sztorielemekre nem derültek fény, szóval nem világos, hogy Smith ügynököt kiírták-e a forgatókönyvből, vagy azért szerepelni fog benne, csak nem Hugo Weaving alakítja madj a Mátrix 4-ben. (Ami mondjuk eléggé értelmetlen húzás lenne.)

A Matrix 4 2022. április 1-jén érkezik – reméljük, a COVID-19, vagy a film esetleg rosszabb minősége miatt ez nem lesz egy áprilisi tréfa! Nemrég egyébként Lilly Wachowski (aki már nem vesz részt a Mátrix 4-ben, bevallotta, hogy a Mátrix mindig is a transzneműségről szólt.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu