Két handheldet is támogatni fog a PlayStation 5?

A PlayStation 5 lehet, hogy jutalmazni fogja azokat, akik megőrizték a régi masináikat…

Az amerikai szabadalmi hivatalnál február 6-án bejegyzett, majd augusztus 20-án közölt Sony-szabadalom szerint két korábbi handheldet is támogathat a PlayStation 5. Ha igaz, amit ott a cég állít, akkor a PlayStation Vitát, sőt, még a PlayStation Portable-t is használhatjuk a PS5-tel. Az utóbbi sikerét ne tagadjuk: bár a Nintendo DS elverte az eladásokban, azért kb. 80 millió PSP mégis értékesítették a múltban…

A szabadalom amúgy azt mutatja, hogy a PlayStation 5 milyen készülékeket támogat. A PlayStation VR headset, a PlayStation Camera, a PlayStation Move kontroller magától értetődő (igaz, a PSVR-ból biztosan készül egy új kiadás, csak a Sony még nem akarja ezt bejelenteni…), és az ábrán a PSP-t láthatjuk… viszont a védjegy szövege megemlíti a PlayStation Vitát is. Feltehetőleg Remote Play megoldást kínál majd a Sony, így ha a TV-t másra használnák a családból, akkor a bekapcsolva hagyott PlayStation 5 segítségével mondjuk a hálószobában folytathatjuk a PS Vitánkon azt, amit elkezdtünk.

Viszont a PlayStation Vita hivatalosan is halott. 2019 óta a Sony már nem gyártja ezt a handheldet sem (ami Japánban azért becsülettel támogatták, ha már a nyugaton erre nem nagyon volt példa a 2012-es start után néhány évvel…). Lehet, hogy a Remote Play csak a PlayStation 4-es címek esetében fog működni, mivel a PlayStation 5 visszamenőlegesen támogatni fogja a PS4-es játékokat. (Az azt megelőző három generációt pedig nem, állította rövid ideig a Ubisoft, amit aztán szépen meg is írtunk.) Persze az is lehet, hogy a szabadalom végül nem használják fel, mert azért erre is volt már példa – ez csak egy lehetőségnek tűnik ebben a pillanatban.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is valamikor az év végén érkezik, a pletykák szerint november 13-án, esetleg november 20-án. Az ár még egyik verzió esetében sem lett bejelentve.

Forrás: GameRant

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu