Olcsóbbra veszi a Sony a PlayStation 5 árát?

A Microsoft előbb lépett, mint a Sony, és ezt az utóbbi cég ki fogja használni.

Már tudjuk, hogy az Xbox Series két konzolja, az Xbox Series X és az Xbox Series S november 10-én fog megjelenni; előbbi 500, utóbbi 300 dolláros lesz, forintban pedig kb. 195, illetve 115 ezer forint lesz, hacsak addig nem gyengül még tovább a pénznemünk. A Sony viszont eddig nem beszélt a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition árazásáról.

A GameReactor a forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Sony eredetileg „jelentősen” magasabb áron dobta volna piacra a PlayStation 5 két modelljét, de látván a rivális árazását, úgy döntött, hogy megvágta a PS5 árcímkéjét. Így állítólag a Blu-ray meghajtót kispóroló PlayStation 5 Digital Edition 400 dollár lesz (400 euróról átszámítva kb. 150 ezer forint), míg a PlayStation 5 Standard Edition 500 dollárba kerülhet elvileg.

A Microsoft azért ejtette meg a bejelentést, mert a szivárgások miatt nem volt már más lehetősége, és most a Sony a riválishoz képest árazhatott. A VentureBeatnek író Jeff Grubb a Twitteren kifejezte, hogy a Microsoft az Xbox Series X-et és az Xbox Series S-t is veszteségesen értékesíti, és az S modellen többet veszít. Aztán hozzátette, hogy a Sony is nagy veszteséggel adja majd eleinte a PlayStation 5-öt, de úgy véli, hogy az emberek úgy beszélnek a konzolról, aminek köszönhetően nem lesz ebből problémájuk. (Ez üzletileg magyarázatot érdemel: a next-gen konzolok gyártási+marketing+stb. költsége magasabb, mint amennyit a boltban elkérnek érte, de a sok értékesítés végén behozhatják a hasznot, és akkor még az előfizetéses szolgáltatásokról – pl. Game Pass – nem is beszéltünk.)

A japán Gizmodo pedig arról beszél, hogy a japán Amazon listázása szerint a DualSense töltődokkja november 20-ától lesz kapható, és pár másik kiegészítő is ezt a dátumot kapta. A Floating Grip PlayStation 5-ös fali állványát pedig az Amazon Egyesült Királyság november 19-ei rajtnappal látta el. November 20-a péntek, és azt a napot sejtjük az egyik esélyes PlayStation 5 startnapnak. Ha 19-én jön ki Európában, akkor lehet, hogy Észak-Amerika 13-ától veheti meg a PS5-öt (ugyanis ekkor jut el a boltokba a Call of Duty: Black Ops Cold War). Az ár pedig jónak tűnik (a riválissal összevetve).

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu