PlayStation 5-előadást tart a PAX Online-on a Sony?

Lehet, hogy végre itt lehull a lepel (hivatalosan is) a Sony next-gen masinájának áráról és megjelenési dátumáról.

A Sony next-gen konzolja jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal és árral, ami talán jól is jöhet a cégnek, hiszen a Microsoft már bejelentette, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható az Xbox Series X és a kistestvér, az Xbox Series S. A PushSquare számára feltűnt, hogy az Egyesült Államokban zajló PAX műsor (ami a koronavírus miatt online rendezvénnyé alakult) tervezetében találhatunk egy olyat, aminek Sony Holder a neve. Tehát a Sony lefoglalt egy időpontot szeptember 18-ára, és nem tudni még, hogy a PlayStationös cég pontosan milyen bejelentéssel élhet a műsor során, de az időzítés miatt joggal tippelhetünk a PlayStation 5 megjelenési dátumára és árára. Mivel nagy eséllyel novemberben már el is fog jutni a PS5 a boltokba (de nem olyan biztos, hogy kapásból egy napon, globális rajt segítségével, hiába akarja ezt Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója), ideje is volna már bemondani ezt, hiszen azért a tengerentúl nagy divatja van az előrendelésnek.

Emellett Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren felfedte, hogy a PlayStation 5 megvásárlásával mit fogunk kapni az igencsak termetesnek ígérkező dobozban (ugyanis maga a konzol is eléggé masszív méretekkel bír majd). A csomag része lesz a konzol, egy wireless kontroller (tehát a DualSense), a konzolban – verziótól függetlenül – egy 825 gigabyte-os SSD-re pakolhatjuk a játékokat, de kapunk még egy állványt, egy HDMI-kábelt, egy tápkábelt, egy USB-kábelt, egy kézikönyvet, továbbá előretelepített az Astro’s Playroom nevű játékot. Lehetséges, hogy a konzolt először frissítenünk kell, mert az új firmware-eket nem lehet kihagyni. A tweethez mellékelt képből mégtudtuk azt is, hogy a PlayStation 5 Standard Edition modellkódja CFI-1015A lesz, míg a Blu-ray meghajtón spóroló PlayStation 5 Digital Editioné CFI-1015B.

A PlayStation 5 elvileg az év végén rajtol – talán novemberben. Az eddig hallottak alapján az Xbox Series páros megjelenésileg megelőzi majd a Sony duóját.

Forrás: DualShockers, DualShocker

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu