Többé nem lehet PS3, PS Vita és PSP játékokat vásárolni böngészőből vagy mobilról

E konzoloknál ezentúl csak és kizárólag a saját, beépített webáruházánól vásárolhatunk játékokat, továbbá úgy tűnik, hogy a Sony eltávolítja a „Wish List” opciót is.

A Sony apránként részletezte azokat a változásokat, amelyeken a PlayStation ökoszisztéma a jövőben át fog esni, és így végre jobban átlátjuk, milyen lesz a környezet a PS5 megjelenése után. Ezen a héten megtudtuk, hogy a PlayStation megváltoztatta a trófeaszintű rendszert, és több információ is kiderült a PlayStation 5 és a PS4 visszamenőleges kompatibilitásáról is.

Ami pedig most a PlayStation Store-ral kapcsolatos újdonság, hogy ezentúl csak magukról a konzolokról vásárolhatunk PS3, PS Vita és PSP játékokat – erről a Planète Vita első írása és az IGN független forrásból származó információi alapján értesültünk. Ez konkrétan azt jelenti, hogy webböngészőből vagy a mobilról nem fogunk tudni játékokat vagy DLC-ket vásárolni a PlayStation 3, a PlayStation Vita és a PlayStation Portable konzolokhoz.

A frissítés október 19-én lép életbe az interneten, és október 28-án a mobilon. Ez némileg aggasztóan hangozhat e platformok tulajdonosai számára, viszont magukról a rendszerekről továbbra vehetünk új játékokat. Ez az intézkedés arra irányulhat, hogy átláthatóbbá tegye a PlayStation Store bőngésző és mobil alapú felületeit, és hogy a felhasználók „ne tévedjenek el” a tömérdek tartalom közepette, miközben az új generációs videojátékat keresik.

Ez az információ, amelyet – mint mondjuk az IGN igazolt – ismertté vált, annak köszönhetően, hogy kiszivárgott egy e-mail, amelyet a Sony elküldött a PlayStation partnerfejlesztőinek, kommentálva az új intézkedéseket. A vicces dolog az, hogy az e-mail kimondja, hogy a „Wish List” funkció megszűnik, ami lehetővé tette számunkra, hogy kiválasszuk azokat a játékokat, amelyek érdekelnek minket, hogy ugyanazon a helyen legyenek, vagy e-mailben értesítést kapjunk, amikor ezek a játékok eladók. Meg kell nézni, hogy megerősítik-e ennek a hasznos funkciónak az eltávolítását.

Ez az információ egy email révén szivárgott ki, amelyet a Sony küldött a PlayStation fejlesztői partnereinek, melyben taglalta az új intézkedéseket. Miközben valamennyire érthető, hogy a régebbi konzolok lekerülnek a webes és mobilos kínálatból, az mindenképpen némi szemöldökfelhúzására ad okot, hogy az email szerint még a Wish List funkciót is kukázta a Sony, ami arra volt jó, hogy kiválasszuk azokat a játékokat, amelyek érdekesnek tűnnek, így emailben információkat kaphattunk arról, hogy mikor kezdik el árulni. Nem tűnik túl logikusnak, hogy ez az egyébként hasznos (és a Sony számára is értékes) funkciót miért kellett eltüntetni.

Ami még most sem világos, hogy a PlayStation 5 felhasználói felülete, pedig már nincs messze az a november 12. az Egyesült Államokban és Mexikóban, és az a november 19-e sem, amikor a világ többi részén boltokba kerül a PlayStation 5.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu