Nemsokára itt az új PlayStation Store!

Három régebbi PlayStation platform eltűnik viszont, ha például böngészőből keresnénk valamit rájuk.

A PlayStation Networköt használók talán már kaptak is egy emailt a Sony Interactive Entertainmenttől, amiben a cég közölte, hogy október 21-e és 26-a között (vagy talán 19-én, ha a PlayStation Support oldalának hiszünk…) PC-n, október 28-án pedig mobilon is átalakul. Az új konzolgeneráció érkeztével viszont a régebbiektől búcsúznunk kell – a PlayStation 3-ra, a PlayStation Portable-re, illetve a PlayStation Vitára megjelent játékok és kiegészítők/DLC-k, továbbá a PlayStation 4-es appok, témák és avatarok eltűnnek, illetve a kívánságlistás (Wishlist) funkció is megszűnik. Ezeket csak az adott konzolról/handheldről tudjuk csak elérni. (Ez pedig főleg a PS3-as Store esetében lesz fájdalmas: az elég gyakran dobál hibaüzenetet.)

Van viszont itt egy kis bökkenő, amit a Gematsu is kiemel. Azt mondja az email, hogy a PSP-s cuccokat elérhetjük a Sony első handheldjének szánt PlayStation Store-on. Ez mind szép és jó, csakhogy 2016 óta a PSP-ről nem érhetjük el a digitális boltot. Ez pedig többnyire azt jelenti, hogy erre a handheldre többet semmit sem vásárolhatunk. A site kérdésére a Sony még nem válaszolt… úgyhogy a régi handhelden pl. játékot venni így talán lehetetlen lesz és trükközni kell.

A változás értelemszerűen a PlayStation 5 érkezése miatt történik – az új platform miatt a régebbiekre nem hárul majd annyi figyelem, de egy húzással eltávolítani mind a három régebbi PlayStationt talán túlzottan meredek. De azért a Microsoft Store-hoz képest ez nem valami jó lépés: ott azért meg lehet találni Xbox 360-as címeket is, és a visszamenőleges támogatás az Xbox Series duón jóval nagyobb, mint a PlayStation 5-ön.

A PlayStation 5 Standard Edition (500 euró – 190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró – 150 ezer forint) is november 19-étől lesz Európában kapható. Ezt tehát megelőzi a PlayStation Store megújulása.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu