Új jel a PlayStation VR 2-re, rekorddöntő a PlayStation 5

És már készül mellé egy új VR-headset is – csak idő kérdése, hogy a Sony bejelentse.

A PlayStation VR-t nyugodtan nevezhetjük elavultnak: a négy éve megjelent hardvert nem a PlayStation 5-re tervezte a Sony, és azóta a piacra jutott több, erősebb virtuális valóság-headset is, élükön például a Valve Index-szel, ami a Half-Life: Alyx segítségével sem tudta mainstream technológiává tenni a VR-t. A Sony pedig korábban mondta már, hogy a PlayStation 5 esetében sem fogják elhanyagolni a virtuális valóságot, de a PlayStation VR-t nem lehet egy adapter nélkül a PlayStation 5-höz csatlakoztatni, ugyanis az új kamera nem támogatja azt (és ezért kínál ingyenes adaptert – erről szó volt már).

A holland Let’s Go Digital újabb szabadalmat talált, ami a PlayStation VR következő generációs modelljére utal. Eszerint LED megvilágítással és haptikus visszacsatolással rendelkezhet az új headset – utóbbit a DualSense kontroller már használja, és emiatt érdekes lesz látni, hogy a Sony miként is használhatja ki a VR-os feedbacket. Például, ha elsütünk egy shotgunt, akkor „fejbe rúg” bennünket? És szeptemberben is volt már egy szabadalom, ahol egy egykezes kontroller és egy analóg kar bukkant fel a Sony műhelyéből. A lenti ábrán a headset feltalálóját is megnevezték (Steven Osman, a Magic Lab vezetője), és a headset mellett egy szemüveg dizájnja is látható. VR és AR?

És ahogy az ég kék, úgy a Sony is ünnepli azt, amit kb. mindenki sejthetett. A Twitteren, a PlayStation hivatalos profilján ugyanis megköszönte a játékosoknak azt, hogy a PlayStation 5 rajtja az eddigi legnagyobb konzolos start lett a cég számára. A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition iránti kereslet eddig nem látott mértékű, ezért a Sony megerősítette, hogy az év vége előtt a forgalmazók további konzolokhoz fognak hozzájutni, és érdemes lesz emiatt őket nyaggatni, ha esetleg az első készletből kimaradtunk volna.

(Csak aztán nehogy ezeket is elvigyék előlünk a spekulánsok…)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu