Watch Dogs: Legion: szinte azonos teljesítmény a next-gen konzolokon [VIDEO]

A játékhoz beígért online multiplayeres frissítés viszont nem fog idén megjelenni.

A Digital Foundry elemzése alaposan átnézte a Watch Dogs: Legion next-gen konzolos verzióit, és arra jutott, hogy az Xbox Series X és a PlayStation 5 lényegében ugyanazokkal a grafikai beállításokkal fut. A PC-s konfigurációs fájlok között mindegyik port részleteit eldugták. Az egymás mellé rakott sugárkövetéses (ray tracing) felvételek alapján is azonos eredményre jutott az Eurogamerhez tartozó elemző csapat. A tükröződésekben nem látható objektumok is azonos ponton „tűnnek el”, így a részletesség is megegyező, továbbá az optimalizálás és kompromisszumok párosa is azonos a Sony és a Microsoft új hardverén.

Az Xbox Series párosán egy bug van: az Xbox Series X-en valamivel kisebb szintű a textúrafilterezés a PlayStation 5-tel összevetve, és a PC-s portban eldugott referenciák alapján ugyanazt az ultra beállítást kéne mind a két konzolnak használnia, míg az Xbox Series S esetében itt nyíltan visszafogottabb beállításról beszélhetünk. Ezeken kívül a két konzol közötti különbség többnyire csak a tócsákban van – a PlayStation 5-ön a tócsák hiányoznak a sugárkövetéses (RT-s) tükröződésekben, ám mind a két új Xboxon ott vannak. Ez is feltehetőleg egy hiba, nem pedig egy direkt kihagyott grafikai plusz.

Az Xbox Series S-en is ugyanazok az RT-s tükröződéses beállítások vannak, de a felbontásban jelentős különbség van – a két erősebb konzollal összevetve (dinamikus 4K-s renderelés, tükröződések felskálázott, checkerboard 1080p-n) a kisebb Xbox 1080p-n fut (itt sem 1440p a plafon, és néha 900p-re megy le), míg a tükröződések 720p-n, ugyanúgy felskálázva. A teljesítmény pedig eléggé azonos mind a három masinán: 30 FPS (de találtak nyomokat egy 60 FPS módra is…), de cserébe nincsen belassulás, ahogy a PlayStation 4/Xbox One modelleken. A Digital Foundry szerint ezeken a CPU és a GPU is limitáló tényező volt, de az új konzolokban a technológiai „üvegnyak” (bottleneck) szerepe elhanyagolható. Töltési idők: 18 (PlayStation 5) és 26 másodperc (Xbox Series).

A francia kiadó még bejelentette, hogy az eddig tervezett december 3-ai online multiplayer frissítését elhalasztották 2021 elejére. Így a közlemény szerint a Ubisoft Torontónak lesz ideje az egyjátékos szegmens hibáit kijavítani, és eközben tesztelni tudják az online élményt, ami így szerintük sima rajtot vehet.

És ha már egyjátékos rész: a hét végére minden platformon 2.20-as verziójú lesz a Watch Dogs: Legion – a PlayStation 5 már november 19-én megkapta ezt a patchet.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu