Next-gen eladások: újabb országból érkeztek adatok

A japán adatok után újabb régió közölt eladási adatokat a PlayStation 5-ről és az Xbox Series párosról (az utóbbi esetében pedig ugye a Microsoft nem fog mondani konkrétumokat – leálltak ezzel pár éve).

A spanyol Vandal alapján Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője írta, hogy a PlayStation 5 a japán helyzethez hasonlóan kiütéssel rajtolt az Xbox Series X és az Xbox Series S ellen. A Sony új konzoljából (és itt nincsen megkülönböztetés a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition között) a rajt hetében 43000 kelt el. Ezzel szemben az Xbox Series párosból (itt sincsen szétbontva a két modell) 14100 példányt tudtak értékesíteni.

Ez azért nevezhető meglepően magas számnak, mert bár az Xbox a korábbi rajtokhoz hasonló szintet hozta (az Xbox One az első héten 15000, míg az Xbox 360 14900 eladást mutathatott fel az ibériai országban), a PlayStation 5 legyőzte az eddigi rekordtartót (43 ezer értékesítés; a PlayStation 2 40 ezret, a PlayStation 4 38 ezret, a PlayStation 3 pedig 35 ezret hozott össze), így a Sony új konzolja jó talajt fogott Spanyolországban, és ezt nem lehet már letagadni.

Viszont ahogy Ahmad is kiemelte, a megjelenési eladások nem számítanak annyira sokat, ugyanis mind a két konzol elfogyott – ez inkább arra utal, hogy az új hardverből mennyit tudott a Sony és a Microsoft kiszállítani a forgalmazóknak, de az elemző még hozzátette, hogy a spanyol piacon az eddigi trendeket folytatva továbbra is a PlayStationt tekinti éllovasnak, így a PlayStation 5 lesz szerinte arrafelé a jobban fogyó masina.

Úgyhogy a japán és a spanyol rajtot követve biztos egész ütős rajtot vehetett a PlayStation 5 (a Sony hozzátette, hogy a PS5 az eddigi legjobb startot produkálta), és kíváncsian várjuk az amerikai NPD csoport elemzését – vajon a Switch elveszti a trónt, és a PlayStation 5 legyőzi-e az Xbox Series kettősét?

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu