PlayStation 5: többen játszunk offline, mint online

Az antiszociális hozzáállás divat a Sony új konzolján egy kiszivárgott dokumentumból kiindulva.

A Vice birtokába jutott néhány belsős dokumentum, amit a Sony a fejlesztőknek 2019 végén küldött ki. A cég szerint az egyjátékos címek remekül teljesítenek, és a legtöbb játékos inkább offline címekkel tölti az időt, így bátran kimondhatjuk, hogy többől is áll a játékipar mint a Call of Duty vagy a Fortnite. A dokumentum még megemlíti a PlayStation 5 új kezelőfelületes funkcióit is (pl. a játékok segítségnyújtó opcióit, vagy a kártyákat), amiket direkt arra terveztek, hogy több időt töltsünk el a single-player címekkel, és ezek segítségével gyorsan felmérhetjük, hogy mennyi idő alatt lehet teljesíteni pl. azokat a kihívásokat, amiktől eddig ódzkodtunk.

A dokumentum szerint egy ideális világban mindenkinek naponta csak néhány órája van játszani (főleg egyjátékos címekkel, mert dolgoznak, gyerekeik vannak, tanulnak, vagy akár ezek kombinációiról is szó lehet. Így a szabadidejük többnyire más kötelezettségek közötti résként kezelendő – pl. egy óra lefekvés előtt, vagy fél órányi szünet két házi feladat között.

Egy sürgő-forgó világban nem biztos, hogy olyan hamar eljuthatunk a konzolhoz és a kontrollerhez, és amikor ez végre megtörténik, esélyes, hogy a játékos elfelejtette, hogy hol tartott és mit is csinált, és a Sony megközelítése miatt nem az a kérdés, hogy kezdjen-e az illető játszani, hanem az, hogy melyik résszel kezdjen. A lehetőségek tisztán ellőttük állnak, és a játék kb. csalogatja is az illetőt, hogy ragadja meg a DualSense kontrolert és üljön neki a játéknak, írja a dokumentum.

Eközben a VGC arról is írt, hogy az Egyesült Királyságban is megverte a PlayStation 5 nyitó eladásai a PlayStation 4-ét. Az Xbox Series X és az Xbox Series S 155 ezer eladott konzolt mutatott fel az első napon, de a PS5 ezt felülmúlta: állítólag a PS4-et is lehagyta, ami negyedmillióig jutott. A PlayStation 5 jobban fogyó kiadása a VGC forrásai szerint a PlayStation 5 Standard Edition, így a játékosok inkább plusz pénzt fizetnek a lemezes példányok újraértékesítéséért. Persze hozzá kell tenni, hogy a készlethiány miatt a Microsoft talán több példányban is értékesíthetett volna, ha lett volna mit.

Úgyhogy a Sony hagyományosabb utat követ a játékaival, és ez látható is: nem látunk a Sony Interactive Entertainmenttől multiplayer-központú címeket…

Forrás: WCCFTech, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu