Remekül futtatja a PlayStation 2-es játékokat az Xbox Series S [VIDEO]

A gyengébb újgenerációs Xboxot emulációs masinának is használhatjuk.

Modern Vintage Gamer (aki amúgy kifejezetten korrekt videókat készít több témában is) ezúttal a gyengébb, kisebb, de olcsóbb új Xboxot használta szokatlan módon. A konzol rendelkezik egy fejlesztői móddal (Developer Mode), hogy ennek segítségével több PlayStation 2-es játékot nyúzzon rajta – például a Jak and Daxter, a Silent Hill 2, a God Hand, az Okami, illetve a Klonoa 2 volt bemutatva a Microsoft alig egy hónapja megjelent konzolján.

Az Xbox Series S – és az Xbox Series X is – egy fejlesztői móddal rendelkezik, aminek köszönhetően emulációra is alkalmazhatjuk a Microsoft termékeit. És a Nintendo GameCube-re vagy a Nintendo Wii-re készített alkotások is kifejezetten jó teljesítményt mutattak fel a platformon, kihasználva a népszerű emulációs megoldást, a RetroArchot.

Ezzel pedig az a furcsa helyzet áll fenn, hogy az Xbox Series S lényegében jobb teljesítményt mutat fel a PS2-es alkotások futtatásában, mint a PlayStation 5. A PS5-be ugyebár nem tudunk betenni egy PS2-es lemezt, hogy azt natív módon futtassa (jó, az Xbox Series S-be sem, mert annak nincs Ultra HD Blu-ray meghajtója, és ugyanez a PlayStation 5 Digital Editionre is vonatkozik), így a Sony új konzolján kb. csak a PS2>PS4 játékokat tudjuk futtatni, amivel a kínálat túlnyomó többsége a szűrőn akad – többezer alkotás született a PlayStation 2-re, és a Sony nem mindegyiket pakolta fel a PlayStation Store-ra…

Az Xbox Series S tehát emulációs készülékként is meg tudná állni a helyét, és ezzel egészen korrekt módon átélhetjük a 3-4-5 generációval korábban létrejött játékokat. Jó, a Microsoft nem erre alkotta a kisebb új Xboxot, de nem véletlenül hagyta benne a redmondi cég a fejlesztői módot. A videó pedig szépen bemutatja, hogy a teljesítmény egészen pazar.

A régi játékok pedig nem lebecsülendőek. Nem véletlenül készült például a Ratchet & Clankből PlayStation 4-es remake.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu