Lord British a Nemzetközi Űrállomásra csempészte Scotty-t

A Star Trek-ből ismerős karakter színészének hamvait dugta el a Nemzetközi Űrállomáson (innentől az angol rövidítést használjuk: ISS) a korábban Lord British és General British néven is ismert Richard Garriott.

A Star Trek (magyar nevet nem használunk – annyira idegennek hatott, hogy végül hazánkban is ez ragadt rá) sorozatok, filmek elején gyakran felhangzik egy mondat: Az űr… a legvégső határ. Ezt elérte James Doohan, aki az eredeti sorozatban „Scotty-t” (Montgomery Scottot), az Enterprise egyik fontosabb fedélzeti tagját alakította. Róla tizenöt évvel a halála után tudtuk meg, hogy a hamvait (vagy legalábbis azoknak egy kisebb részét) hol is találhatjuk. (Nyolcvanöt éves korában hunyt el, így a színész hosszú, tartalmas életet élt.)

Itt kanyarodunk át Richard Garriottra, aki a nyolcvanas években kiemelten fontos szerepet töltött be a játékiparban (neki köszönhetjük az Ultimát, majd később a Lineage két része, aztán 2007-ben a Tabula Rasa kötődött e nevéhez). 2008-ban felment az ISS-re (ez úgy uszkve 30 millió dollár volt akkoriban…), ahol ott titokban, Doohan laminált képével együtt eldugta a színész hamvait a Kolumbusz padlózata alatt. Erről egészen idén karácsonyig mindenki hallgatott, amikor is Doohan fia, Chris a Twitterén nyilvánosságra hozta a sztorit.

A The Timesnak adott interjújában Garriott kifejezte, hogy ez teljesen titokban maradt, de Doohan családja nagyon örült annak, hogy a színész hamvai épségben feljutottak az ISS-re, de mindenki csalódott volt amiatt, hogy erről egészen idáig csendben kellett maradni, de mivel elegendő idő telt el, most már be lehet jelenteni.

Amúgy 2008-ban a SpaceX Falcon 1-én, 2012-ben pedig a SpaceX Falcon 9én is az űrbe jutott Doohan hamvaiból egy-egy kisebb rész, és ezzel a The Times szerint a színész már több mint 70 ezer alkalommal kerülte meg a Földet, és összesen a hamvak több mint 2,73 millió kilométert tettek meg az űrben. Chris Doohan megköszönte Garriottnak, amit tett, mert nagyok sokat jelentett a családnak, és az apja is biztosan hasonlóan érzett volna.

Az űr így tényleg a legvégső határ lett Scotty-nak, aki itt fel is sugározhatna minket a fedélzetre.

Forrás: ReviewGeek

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu