PlayStation 5: hamarosan mi is PlayStation 2-es kinézetet adhatunk neki

Kicsit régiesebb arculatot kölcsönözhetünk a novemberben elstartolt konzolnak – persze ehhez az is kell, hogy legyen a birtokunkban egy (ami manapság nem olyan egyszerű feladat, és nem csak az árazás miatt).

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy a Redditen valaki átszabta a PlayStation 5-jét, hogy annak kinézete hasonlítson a PlayStation 2-re (ami továbbra is a világ legtöbb példányban elkelt konzolja a maga 156 milliós eredményével – ettől még a PlayStation 4 is legalább jó 30 millióra van). Most viszont már arról van szó a Gaming Bible szerint, hogy hamarosan meg is vásárolhatjuk a 30. évfordulós PlayStation 5-ös készletet whattheefth és SUP3R5 jóvoltából. Persze még továbbra is fogalmunk sincs, hogy a 30. évforduló mit is takar. (Talán tényleg a Nintendo Play Station körül kell keresgélni – az akkor emlegetett SuperDisc formátum 1991-es dátummal ütötte fel a fejét…)

A fehér arclap helyett egy feketét kapunk. A PlayStation 5 logója helyett a PlayStation 2 ikonikus emblémája lesz található a next-gen konzolunkon. Az alsó sarokban egy tükröződő, 30. évfordulós matricát láthatunk. A DualSense kontroller tapipadja mellett a kontroller alapszíne is feketévé változik, a rajta levő logó pedig szintén retróba csap át. Naná, hogy a gombok (itt pl. az X-re vagy a körre gondolunk…) színei is visszatérnek, ugyanis a Sony ezeket is elvette az új kontrolleren. A D-Pad mellett a Create és az Options gombok is feketék lesznek.

Whattheeefth dizájnja tehát annyira sikeres lett, hogy SUP3R5 felkapta a koncepciót a váratlanul pozitív fogadtatás miatt. Persze nem mindenki kap ilyen kezelést. Összesen 304 konzolt, továbbá 500 kontrollert alakítanak át PlayStation 2-es dizájnná, és mivel a konzolt átalakítják, nem pedig alkatrészeket értékesítenek, SUP3R5 szerint így a Sony nem indíthat jogi eljárást ellenük.

Az előrendelések január 5-étől kezdődnek. A konzol ára 649 dollár lesz (

~195 ezer forint, feltehetőleg a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition között nincs különbség), míg a DualSense kontroller retrósítása 99 dollár (~30 ezer forint).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu