The King of Fighters XV: idén jön, és egy régebbi felvonás is PS4-re tart [VIDEO]

Miközben a The King of Fighters XV-öt bemutatták, egy korábbi epizód is belép a Sony 2013-as konzoljára.

Az SNK egy kisebb halasztás után közölte az első képeket és videót a The King of Fighters XV-ről. A japán cég csak annyit mondott a játékról, hogy idén érkezik, de nem tudjuk még, hogy melyik platformokra – de talán a jövő hétre tervezett trailerben már ezt is megerősíthetik.

Egy videóüzenetben Yasuyuki Oda, a The King of Fighters XV (innentől rövidítjük – KOF XV) producere azt mondta, hogy végre eljött az idő a játék leleplezésére. A trailerben sok csillogó, bombasztikus akciójelenet volt, de ebből nem nagyon jön át, hogy milyen lesz a játékmenet. Erre Eisuke Ogura, a kreatív rendező válaszolt – az SNK a franchise-hoz illő gyors tempóra törekednek olyan elemekkel, amik izgalmassá teszik a küzdelmeket. A The King of Fighters XIV-ben nem volt még lehetőségük olyan audiovizualitásra mint most, és kihasználják az időt arra, hogy mindent finomhangoljanak. Most az optimalizálással és a polírozással foglalkoznak, és több akadályra is számít (koronavírus?), de az a csapat terve, hogy idén kihozhassák a KOF XV-öt.

Ogura hozzátette, hogy jövő héten számítsunk a következő trailerre, és fokozatosan fognak új információkat megosztani. Egy animációs videó is jön, amit a Fatal Fury-sorozat rajongói számára ismerős személy rendez (Masami Obari), és közben a főcímdalt is meghallgathatjuk majd. A játék weboldalát itt találhatjuk. A videóban Shun’ei, Kyo, Benimaru, K’, Mai és Leona látható.

Az SNK hozzátette még, hogy „hamarosan” ki fogja adni PlayStation 4-re a The King of Fighters 2002 Unlimited Match-et is. (És itt zárójelesen megjegyezzük, hogy a korhatáros videókat a YouTube-on kell megtekinteni, így a beágyazott videókra rá kell kattintani, hogy a Google oldalán nézhessük meg azokat. Ez a cég egyik eddigi furcsább húzása – erről sajnos nem mi tehetünk. A japán verziót nem korlátozták le…) Ebben online rollback netkód lesz, ami kb. annyit jelent, hogy minél inkább szinkronban fog maradni a két játékos élménye, azonnal megtörténik, amit a játékban cselekszünk, de lehetséges, hogy adott mozdulataink „elvesznek”, mert visszatekeri az egészet pár képkockával a netkód. Pont ezért rollback. Ahogy Oda is mondta, ez biztosan a KOF XV előtt fog kijönni.

A The King of Fighters 2002 Unlimited Match 66 karakterrel rendelkezik (köztük a csak itt felbukkanó Nameless), a stratégiák jelentősen fejlődtek, így akár vert helyzetből is fordíthatunk. Több játékmód is lesz (ötven küldetéssel rendelkező Challenge, kombóalkotásra használható Practice, túlélésre kihegyezett, végtelen Endless). A PC-s verzió a Steamen a Code Mysticstől nemrég kapta meg a rollback netkódos frissítést.

Úgyhogy a franchise idén két résszel próbálkozik… és valószínűleg a PlayStation 4 mindkettőt megkapja, bár esélyes, hogy a PlayStation 5-ön lesz csak ott a KOF XV.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu