2000 PlayStation 5-re csaptak le a konzolüzérek, egy bolt ellentámadásba lendült

Az Egyesült Királyság egyfajta hadszíntérré változott a next-gen konzolokkal üzérkedő és ezen pénzt keresni kívánó egyének és a konzolok árusítói között.

Az Egyesült Királyság egyik üzlete, a GAME a minap új készleteket kapott a PlayStation 5-ből, de ezt egy konzolüzér csoport elég gyorsan lefoglalta, és ezzel szerintük több mint kétezer PS5-re tettek szert. A forgalmazó több akcióval is készült (pl. olyan bundle-k is voltak, amik egy konzol mellett két játékkal rendelkeznek), és erre a vásárlók gyorsan lerohanták a weboldalt, aminek köszönhetően több mint egy órát is várniuk kellett, csakhogy eközben tíz perc sem kellett, hogy mindegyik konzol elfogyjon.

Ezért a közösségi médiafelületeken sokan arra lettek figyelmese, hogy a Carnage nevű, szeptemberben elstartolt, és eddig főleg cipők és Disney-termékek felvásárlására használt botszoftver segítségével néhány egyén képes volt szert tenni a PlayStation 5-készletekre, hogy aztán azokat az eredeti ár többszöröséért eladva profitáljanak a helyzetből. A bot Twitter-fiókja pedig azt írta később, hogy a felhasználók így több mint kétezer vásárlást hoztak össze a szoftvernek köszönhetően, és a helyzetük egyre könnyebb és könnyebb. Ezt aztán a felhasználók kritizálták, a Carnage „madaras” fiókját privátra állították.

A GAME is reagált. Egy közleményben azt írták, hogy a PlayStation 5 továbbra is nagyobb kereslettel bír, mint amennyi kínálat van. Erős szabályokat fektettek le, hogy biztosan csak egy konzolt vehessen meg egy vásárló, hogy így minél több háztartásba el tudjon jutni a már két hónapja elstartolt új Sony konzol. Mindegyik előrendelést automatikusan ellenőrzik, és a rendeléssel kapcsolatos fejlemények (pl. a rendelés törlése) csak akkor történnek meg, ha a fogyasztó egy létező email címen megerősítette a rendelését. Jelenleg ezek mind előrendelések, és nem vonták le a pénzt a rendelők számláiról. Csak akkor történik a fizetés elszámolása, ha az ellenőrzések lezárultak.

Korrekt lépés. Ezt kellene más üzleteknek is tennie, mert az nem jó helyzet, hogy egyes gazdag egyének behúznak egy tonna konzolt a többiek elől, akik legrosszabb esetben az ár többszörösét is kifizetik. Ne dőljünk be nekik.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu