Menu

2000 PlayStation 5-re csaptak le a konzolüzérek, egy bolt ellentámadásba lendült

Az Egyesült Királyság egyfajta hadszíntérré változott a next-gen konzolokkal üzérkedő és ezen pénzt keresni kívánó egyének és a konzolok árusítói között.

Az Egyesült Királyság egyik üzlete, a GAME a minap új készleteket kapott a PlayStation 5-ből, de ezt egy konzolüzér csoport elég gyorsan lefoglalta, és ezzel szerintük több mint kétezer PS5-re tettek szert. A forgalmazó több akcióval is készült (pl. olyan bundle-k is voltak, amik egy konzol mellett két játékkal rendelkeznek), és erre a vásárlók gyorsan lerohanták a weboldalt, aminek köszönhetően több mint egy órát is várniuk kellett, csakhogy eközben tíz perc sem kellett, hogy mindegyik konzol elfogyjon.

Ezért a közösségi médiafelületeken sokan arra lettek figyelmese, hogy a Carnage nevű, szeptemberben elstartolt, és eddig főleg cipők és Disney-termékek felvásárlására használt botszoftver segítségével néhány egyén képes volt szert tenni a PlayStation 5-készletekre, hogy aztán azokat az eredeti ár többszöröséért eladva profitáljanak a helyzetből. A bot Twitter-fiókja pedig azt írta később, hogy a felhasználók így több mint kétezer vásárlást hoztak össze a szoftvernek köszönhetően, és a helyzetük egyre könnyebb és könnyebb. Ezt aztán a felhasználók kritizálták, a Carnage „madaras” fiókját privátra állították.

A GAME is reagált. Egy közleményben azt írták, hogy a PlayStation 5 továbbra is nagyobb kereslettel bír, mint amennyi kínálat van. Erős szabályokat fektettek le, hogy biztosan csak egy konzolt vehessen meg egy vásárló, hogy így minél több háztartásba el tudjon jutni a már két hónapja elstartolt új Sony konzol. Mindegyik előrendelést automatikusan ellenőrzik, és a rendeléssel kapcsolatos fejlemények (pl. a rendelés törlése) csak akkor történnek meg, ha a fogyasztó egy létező email címen megerősítette a rendelését. Jelenleg ezek mind előrendelések, és nem vonták le a pénzt a rendelők számláiról. Csak akkor történik a fizetés elszámolása, ha az ellenőrzések lezárultak.

Korrekt lépés. Ezt kellene más üzleteknek is tennie, mert az nem jó helyzet, hogy egyes gazdag egyének behúznak egy tonna konzolt a többiek elől, akik legrosszabb esetben az ár többszörösét is kifizetik. Ne dőljünk be nekik.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu